ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ξεκίνησε η 1η Διημερίδα Αγροτουρισμού - Γαστροτουρισμού στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:44:00 μ.μ. | | | |
 Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της "1ης Διημερίδας Αγροτουρισμού - Γαστροτουρισμού και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού" στο Ναυπλιο, που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ενώσεων Αγροτουριστικού Ελλάδας και την Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων το Βουλευτικό.
Τις εργασίες άνοιξε με εισήγηση του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ενώ χαιρετισμό απεύθυναν οι κ. Μανιάτης και Ανδριανός.
Ακολούθησε δίωρο σεμινάριο με εισαγωγή στην μηχανική τροφίμων από τον Μαντά Χρήστο, Μηχανικό τροφίμων της εταιρείας RENOVA-ENG και του εργαστηρίου Πανεπιστημίου Λάρισας.

 Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός, ο πρώην υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Ρ.Μπαρού και αρκετός κόσμος.

Το πρόγραμμα της διημερίδας συνεχίζεται σήμερα και αύριο ως εξής: 

-13:30-15:00 : Παρουσίαση τοπικών προϊόντων γευσιγνωσία στο χώρο του βουλευτικού

-15:00-16:00: Ιστορική αρχαιολογική ξενάγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου με την διπλωματούχο ξεναγό Σμαράγδα Διζέ.

-16:15-18:30 : Food tour στο Ναύπλιο, γαστρονομική περιήγηση σε ‘κρυμμένες’ γευστικές γωνιές της πόλης.(Απευθύνεται στους καλεσμένους-ομιλητές της διημερίδας με έμφαση στους δημοσιογράφους γεύσεις) 

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 

-09:00-11:00: Ποδηλατική διαδρομή με ποδήλατα του Δήμου Ναυπλίου με συνοδό υπαίθρου από την ομάδα ‘Grecopaths Team’ (Ανοιχτή για όλους τους φίλους ποδηλάτες με τα δικά τους ποδήλατα-συμμετοχές στο τηλ.6933051333)
Eκκίνηση: Δημαρχείο
Διαδρομή: Δημαρχείο-Αρβανιτιά-Καραθώνα-Δημαρχείο
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη με ελάχιστα υψομετρικά
Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Ακρόπολη Ακροναυπλίας, ποδηλασία κατά μήκος της ακτής, υπέροχη θέα στη θάλασσα και των γύρω βουνών, γραφικό εκκλησάκι. Η καλύτερη δυνατή επιλογή για να γνωρίσεις τις κοντινότερες ομορφιές του Ναυπλίου.
-11:15: Χαιρετισμός Δημάρχου
-11:30: Ομιλία Πρόεδρου Αγροτουρισμού Ελλάδας Νίκου Φραντζεσκάκη- Η γαστρονομία ως αγροτουριστικός τουρισμός
-12:00: Ομιλία Πρόεδρου Αγροτουρισμού Πελοποννήσου κ. Πάνου Πούλου- Οι προοπτικές του Τουρισμού Υπαίθρου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα:
-12:30: Παρουσίαση της Πύλης Πελοποννησιακού Πολιτισμού από το ιδρυτικό της μέλος και μηχανικός βιοσυστημάτων Πανεπιστημίου Λάρισας κο Χρήστο Μαντά
-13:00: Dr Aλέξης Κόντης-Ποτάπιος- Σύμβουλος Τουριστικού Μάρκετινγκ-"Ειδικές μορφές τουρισμού - Ειδικές πρακτικές Μάρκετινγκ"
-13:30: Σίσσυ Νίκα-Δημοσιογράφος γαστρονομίας και μέλος Πύλης Πελοποννησιακού Πολιτισμού-‘Η ελληνική γαστρονομία από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.’
-14:00: Αφροδίτη Καλομάρη-Δημοσιογράφος γεύσης: ‘’Γαστρονομικός τουρισμός - Προκλήσεις και ευκαιρίες’’
-14:15:Κατερίνα Ντελιδήμου-foodbloger-Γαστροτουρισμός και προώθησή του
-14:30: Έφη Γρηγοριάδου-Συγγραφέας, λαογράφος-Αργολικό Συμπόσιο , ‘Η Μυκηναϊκή διατροφή και η εξέλιξή της’
-15:00: Θεοδωρόπουλος Άρης- Οδηγός Βουνού, Εκπαιδευτής Ορειβασίας & Αναρρίχησης, Εκπαιδευτής Εναεριτών και Συγγραφέας. ‘H ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού στην Ελλάδα και στο Ναύπλιο. Το παράδειγμα της Καλύμνου’
-15:30: Σταυρούλα Τσιρίκου –Ιδρυτής της ομάδας Grecopaths - Παρουσίαση και έργο της ‘Grecopaths Team’ στο Ναύπλιο
-16:00:Τζένη Μπουλμέτη εκπρόσωπος Mαραθωνοδρόμων Ναυπλίου-Αθλητισμός και τουρισμός
-16:30: Παραδοσιακό γεύμα στη ταβέρνα "Αλεξάνδρου γη" στον Προφήτη Ηλία Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ