ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή του 3ου ΓΕ.Λ Άργους με 400 σχολεία από όλη την Ευρώπη στη δράση «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. | |
 Το 3ο ΓΕ.Λ Άργους, την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων OPEN DISCOVERY SPACE και INSPIRING SCIENCE EDUCATION, συμμετείχε στη δράση «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ» μαζί με περίπου 400 σχολεία από όλη την Ευρώπη. Πριν από 2200 χρόνια περίπου, ο Ερατοσθένης μέτρησε την περιφέρεια της Γης με τη βοήθεια της σκιάς μιας ράβδου κατά την μεσουράνηση του Ήλιου και κατά την εαρινή Ισημερία. Με τη ίδια μέθοδο σήμερα, υπολογίσαμε την περιφέρεια της Γης.
Η δράση του 3ου ΓΕ.Λ Άργους είχε δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος, οι μαθητές σε συνεργασία με τους φιλολόγους καθηγητές του σχολείου, έκαναν παρουσίαση της Αλεξάνδρειας του 3ου π.Χ αιώνα, του φάρου της, που ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, της διάσημης βιβλιοθήκης της, που αποτέλεσε στην ακμή της τον «ομφαλό της Γης» ως προς την επιστημονική γνώση και την διάδοση της ελληνικής γλώσσας. Επίσης έγινε και παρουσίαση του έργου του Ερατοσθένη και της προσωπικότητάς του.
Στο δεύτερο σκέλος οι μαθητές με την βοήθεια των φυσικών καθηγητών του σχολείου, υπολόγισαν την περιφέρεια της Γης. Μέτρησαν τη σκιά ενός στύλου ύψους 1m, αντάλλαξαν μετρήσεις με σχολεία από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Ρουμανίας, μέτρησαν την απόσταση των αντίστοιχων πόλεων με την βοήθεια του λογισμικού “Google Eatrh” και με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς υπολόγισαν την περιφέρεια της Γης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ο ζήλος και η συνεργασία που επέδειξαν οι συμμετέχοντες μαθητές της Α΄ Λυκείου, αλλά και η ακρίβεια της μέτρησης αφού υπήρξε απόκλιση μόλις 1,12% από την πραγματική τιμή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ