ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Βροχές και χιονιά στα ορεινά - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 π.μ. | | |
 Άστατος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως το Αιγαίο και την Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια αναμένονται να πέσουν στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα στο Αιγαίο πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 3 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι στα Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα πιθανότατα σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Άστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου (πάνω από 700 μετρά). Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα ασθενήσουν. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν
τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου (πάνω από 700 μετρά). Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Άστατος θα είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο με βροχές, χιόνια στα βόρεια ορεινά και χαμηλές θερμοκρασίας.

Το Σάββατο στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα σημειωθούν βροχές, χιόνια στα βόρεια ορεινά και καταιγίδες, οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει και η επόμενη εβδομάδα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα πέσει ακόμη περισσότερο την Τετάρτη.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ