ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Εκπαίδευση στην αυτοεξέταση – Υπέρηχος των μαστών»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. | |
 Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» , σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και φορείς και συλλόγους που δρουν στο Νομό Αργολίδας και στο Δήμο Νεμέας συνεχίζει το πρόγραμμα «Εκπαίδευση στην αυτοεξέταση – Υπέρηχος των μαστών». 

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες 25 – 65 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στον πρότυπο παιδικό σταθμό «ΧΛΟΗ» Ναυπλίου.

Στο διάστημα αυτό το κινητό ιατρείο έχει επισκεφθεί τις Λίμνες, το Κουτσοπόδι, το Κιβέρι, την Αγ. Τριάδα, το Λιόντι Νεμέας, τις Μυκήνες, τον Αγ. Ανδριανό, την Καρυά, την Προσύμνη και τις Αρχ. Κλεωνές Νεμέας δίνοντας τη δυνατότητα σε 280 γυναίκες να πραγματοποιήσουν δωρεάν υπερηχογραφικό έλεγχο μαστού και σε περισσότερες να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση στην αυτοεξέταση.
Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση των γυναικών στην αυτοεξέταση και η ενημέρωση τους για τη σημασία της παρακολούθησης και του ελέγχου με υπέρηχο και μαστογραφία.

Η χάραξη στοχευμένων πολιτικών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στις γυναίκες είναι ζητούμενο και ο σύλλογος κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει. Η δράση περιλαμβάνει τη δωρεάν υπερηχογραφική εξέταση μαστών σε όλες τις γυναίκες 25 – 65 ετών, ανεξαρτήτως της ασφαλιστικής τους δυνατότητας.

Συνέχεια της δράσης αυτής είναι: η «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΗΒΩΝ – ΓΟΝΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» που θα γίνει στο Ναύπλιο στις 22 Μαρτίου 15 και ώρα 11.30 στο χώρο του «ΦΟΥΓΑΡΟ». Η δραστηριότητα αυτή υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και συμμετέχει η Μητρόπολη Αργολίδας η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και σύλλογοι γονέων.

Την ενημέρωση θα κάνουν οι:

Αντώνης Λυκάκης (Μαιευτήρας γυναικολόγος) Θέμα: Φυσιολογία μαστού

Γεώργιος Δωροβίνης (Μαιευτήρας γυναικολόγος) Θέμα:Παθολογία μαστού – αυτοεξέταση

Χαρίλαος Μπαρλιάς (Ακτινολόγος) Θέμα: Απεικονιστικές μέθοδοι έγκαιρης διάγνωσης

Μετά την ενημέρωση θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Κιθάρα, Βασίλης Κατσαρός – Μπάσο, Ηλίας Μώρος – Φωνή, Μαργαρίτα Καραμολέγκου


Για πληροφορίες:

Γραφεία συλλόγου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» (Γούναρη 47), τηλέφωνο επικοινωνίας: 2751068858. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρες 11:00 έως 13:00 το πρωί και

Μαρλαγκούτσου Αναστασία, γραμματέας προγράμματος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946222989.

Νατάσα Μαρλαγκούτσου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ