ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Νέες δράσεις από την “Κίνηση Φορέων, Πολιτών και Συλλογικοτήτων ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | | |
 Την Κυριακή 8 Μαρτίου, στο χώρο του “Ουρανοκατέβατου”, η “Κίνηση Φορέων, Πολιτών και Συλλογικοτήτων ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ” πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση για να συζητηθούν:

1) Τα νέα δεδομένα μετά τις εκλογές γύρω από το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων - αξιοποιήσεων δημόσιας γης και περιουσίας.

2) Η οργάνωση των επόμενων δράσεών της.

Αναφορικά με το το πρώτο θέμα, κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων ήταν πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καταργηθεί, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την εξαγγελία του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, που έγινε από το Ναύπλιο. Πως οι ιδιωτικοποιήσεις - εκποιήσεις δημόσιου πλούτου (ακινήτων, ενέργειας, υποδομών) παρά το γεγονός ότι με παρέμβαση της αρμόδιας υπουργού κ. Βαλαβάνη φαίνεται να έχουν παγώσει μέχρι τον Ιούνιο, αποτελούν έναν ορατό και άμεσο κίνδυνο ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.

Στα παραπάνω προστίθενται τα μέτρα - μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν από τον υπουργό οικονομίας κ. Βαρουφάκη στο Eurogroup. Είναι ξεκάθαρο πως η πώληση του δημόσιου πλούτου είναι μια από τις πρωταρχικές απαιτήσεις των “Ευρωπαϊκών Θεσμών” και η πρόταση της κυβέρνησης για “ενοποιήση του ΤΑΙΠΕΔ με διάφορους δημόσιους οργανισμούς που βρίσκονται διασκορπισμένοι με στόχο την ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας και την ενίσχυση της αξίας του” αφήνει πάρα πολλές ασάφειες για τις προθέσεις της και σίγουρα δεν είναι το ίδιο με τα όσα διακήρυττε προεκλογικά.

Μ’ αυτήν την έννοια κατέστη σαφές πως η μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιου πλούτου είναι επίκαιρη όσο ποτέ, όπως και συνεχίζουν να είναι επίκαιρα τα αιτήματα που ανέδειξε το τοπικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα και πως είναι καθήκον μας αυτή η μάχη να συνεχιστεί.

Άλλο θέμα που απασχόλησε την Γ.Σ. ήταν οι χειρισμοί του δημάρχου Ναυπλιέων και όσον αφορά την μη υλοποίηση του σχετικού ψηφίσματος της Λαϊκής Συνέλευσης που υιοθετήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 19-6-2014, αλλά και της μη νομιμοποίησης του δημάρχου στις τριμερείς συναντήσεις του με εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ και τον πρώην αρμόδιο υπουργό Μανιάτη. Συζητήθηκαν τρόποι παρέμβασης στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τρόποι για να υπάρξει δημόσια ενημέρωση από τον δήμαρχο για όλες τις σχετικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες που έλαβαν χώρα κατά την προηγούμενη περίοδο.

Το τρίτο θέμα που απασχόλησε τη συνέλευση ήταν γύρω από το τι σημαίνει ο όρος “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος και πιο συγκεκριμένα των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας. Από πολλούς τέθηκε πως είναι μια συζήτηση που οφείλουμε να ανοίξουμε στην κοινωνία.

Στο παραπάνω πλαίσιο συμφωνήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

● Θα συνταχθεί μια ανοιχτή επιστολή που θα υπενθυμίζει την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, που έγινε μάλιστα και στο Ναύπλιο, για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και που θα ξαναθέτει όλα τα αιτήματά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου. Μια τετραμελής επιτροπή ανέλαβε να συντάξει ένα προσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί την Τετάρτη 18/3 και ώρα 18.00 στο χώρο του “Ουρανοκατέβατου” και εκεί θα διερευνηθεί και ο καλύτερος τρόπος διοχέτευσης της.

● Να γίνουν συγκροτημένες παρεμβάσεις σε όλα τη Δημοτικά Συμβούλια της Αργολίδας για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων Συγκεκριμένα για το Ναύπλιο να ζητηθούν όλα τα πρακτικά και έγγραφα που αφορούν τις σχετικές κινήσεις του δημάρχου.

● Να διερευνηθούν οι δυνατότητες συντονισμού σε πανελλαδικό επίπεδο και με τ’ άλλα τοπικά κινήματα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιου πλούτου.

● Να προχωρήσουμε σε νέα Γενική Συνέλευση της πρωτοβουλίας που θα οργανωθεί και θα προετοιμαστεί καλύτερα.

Ομάδα Τύπου
10/3/2015
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ