ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ελένη Μπούκουρη- Αλταμούρα: Η πρώτη ελληνίδα ζωγράφος που τρελάθηκε, έκαψε όλα της τα έργα και πέθανε άγνωστη στις Σπέτσες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:35:00 μ.μ. | | |
 Η ζωή της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου του 19ου αιώνα, της Ελένης Μπούκουρη- Αλταμούρα, της σπουδαίας αυτής ζωγράφου, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς κατάφερε να ανατρέψει όλες τις ισχύουσες συμβάσεις της εποχής της.
Διεκδίκησε με πάθος να ανοίξουν οι Ακαδημίες Τεχνών και τα Πανεπιστήμια, επιτρέποντας στις γυναίκες να έχουν πρόσβαση και δικαίωμα στη γνώση.

Η Ελένη Μπούκουρη-Αλταμούρα μεταμφιεσμένη σε άντρα παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη Ρώμη και στη Φλωρεντία. 

Ερωτεύθηκε τον Ιταλό ζωγράφο και γαριβαλδινό επαναστάτη Φραντσέσκο Σαβέριο Αλταμούρα και απέκτησε μαζί του 3 εξώγαμα παιδιά. 

Αργότερα η απώλεια των παιδιών της, την οδήγησε στην τρέλα καίγοντας σχεδόν όλα τα ζωγραφικά της έργα. Πέθανε σχεδόν άγνωστη στις Σπέτσες.

Η ζωή και το έργο της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου του 19ου αιώνα, της Ελένης Μπούκουρη- Αλταμούρα, παρουσιάζονται σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν η Πινακοθήκη και το Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας, με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ