ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη για τα σκουπίδια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:09:00 μ.μ. | | |
 Το συντονιστικό αγώνα φορέων και πολιτών Δήμου Τρίπολης που μαζευτήκαμε την Δευτέρα 2/3 στο Ε.Κ. Αρκαδίας αφού συζητήσαμε για το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων αποφασίσαμε ομόφωνα να καλέσουμε τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 6/3 και 12 το μεσημέρι στην πλ. Αγ. Βασιλείου. 

Για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης καλούνται τα ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, του Ν.Τ. Αρκαδίας ΑΔΕΔΥ, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης να αποφασίσουν τρίωρη στάση εργασίας 12 – 3 μμ και κλείσιμο των καταστημάτων.

Απαιτούμε:

· Να φύγουν άμεσα τα σκουπίδια από το Δήμο Τρίπολης γιατί απειλούν την υγεία μας.

· Να γίνει πράξη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης στις 14/1/2015 η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα να ζητήσει από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην υπογράψουν τη σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών.

Ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Μόνο τότε οι Δήμοι είτε μόνοι τους είτε σε διαδημοτική συνεργασία θα μπορούν να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, σε ανακύκλωση, σε κομποστοποίηση, να έχουν έσοδα που θα διατεθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.»

Στο διάστημα που μεσολαβεί και προκειμένου να «λυθεί» προσωρινά το τεράστιο πρόβλημα που έχει ήδη δημιουργηθεί θα πρέπει ο Δήμος Τρίπολης να ζητήσει να εκδοθεί απόφαση Υπουργού προκειμένου να προβεί άμεσα σε προσωρινή εναπόθεση απορριμμάτων σε χώρο της επιλογής του , έτσι όπως ορίζει η νομοθεσία για έκτακτες περιπτώσεις όπως είναι και η δική μας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ