ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:35:00 μ.μ. | | | | |
Κτηνοτρόφοι μέλη του Αγροκτινοτροφικου Συλλόγου Αργολίδας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (οΟργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων ),για τα λεφτά που δέσμευσε η κυβέρνηση από τα αποθεματικά του ταμείου. Οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις πανελλαδικά αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:
Διεκδικούμε:

· Άμεσα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Χορήγηση της ενίσχυσης με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι τους βοσκότοπους.

· Να παρθούν πίσω τα 200 εκ ευρώ στο ταμείο του ΟΠΕΚΕΠΕ που πήρε η κυβέρνηση. Έγκαιρες πληρωμές στους δικαιούχους.
· Άμεσα να εξοφληθούν οι απλήρωτες παραγωγές. Να εξοφλήσει η κυβέρνηση τα χρωστούμενα προς τους αγρότες (επιστροφή ΦΠΑ, επιστροφή φόρου στα καύσιμα κλπ). Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις

· Να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα, οι περικοπές της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που είναι συνέχεια των προηγούμενων και οδηγούν σε παραπέρα μείωση ενισχύσεων σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το 2013.

· Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει και η ΚΑΠ της ΕΕ,σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.

· Να μη γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις και της επιστροφής ΦΠΑ και πετρελαίου, για χρέη που έχουν οι αγρότες σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, δήμους.
· Να μην επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ ο αγροτοκτηνοτρόφος για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ- Το ΟΣΔΕ να το πραγματοποιεί δημόσιος οργανισμός. Να μην εφαρμοστεί η παρακράτηση της ενίσχυσης 3% και να μην ισχύσει η κατάργηση της ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν 4 στρέμματα και κάτω. Άμεσα η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να ξεκλειδώσει το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ