ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Με εντυπωσιακές επιδείξεις ο ερχομός των χελιδονιών στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. |
 Ένα χελιδόνι κάνει θεαματική είσοδο, με χαμηλή πτήση έχοντας ως φόντο την παλιά πόλη του Ναυπλίου. Όλα γύρω μας θυμίζουν ότι ο χειμώνας σβήνει σιγά σιγά. 

Όλοι οι άνθρωποι και όλη η φύση ζουν με την ελπίδα και τη γλυκιά προσμονή μιας σύντομης αλλαγής. Το θλιμμένο και μελαγχολικό σκηνικό του χειμώνα γρήγορα θα αλλάξει μορφή. Το μαρτυρεί ο ζωογόνος ήλιος που άρχισε να διαλύει την ομίχλη και να λάμπει στον ουράνιο θόλο. Το διαλαλούν τα λευκά χαμομήλια και οι παπαρούνες, που άρχισαν δειλά να σηκώνουν τα χαριτωμένα κόκκινα κεφαλάκια τους.

Το φωνάζει η μητέρα γη που άρχισε να χλοΐζει, το διακηρύττουν, τέλος, περίτρανα οι προάγγελοι της άνοιξης, τα συμπαθέστατα σπαθάτα χελιδόνια. Εδώ και λίγες μέρες οι φτερωτοί μας φίλοι μας σχίζουν τον αέρα με τα σπαθάτα τους φτερά, και σκορπούν χαρά και αισιοδοξία παντού. Έπειτα από ένα πολυήμερο κοπιαστικό και επικίνδυνο ταξίδι, έφτασαν πάλι στα γνώριμα μέρη τους, στις παλιές τους φωλιές. Με πόση χαρά και ανακούφιση υποδεχόμαστε τους αγνούς καλούς μας φίλους!
Έχουμε συνδυάσει τον ερχομό τους με τον ερχομό της άνοιξης και έτσι, όταν τα βλέπουμε, πιστεύουμε πως έφτασαν μαζί τους και οι όμορφες γλυκές μέρες. Τα βλέπουμε να σέρνουν το άρμα της άνοιξης καταστόλιστο με βελουδένιες πρασινάδες και με πολύχρωμα ευωδιαστά λουλούδια. Τα βλέπουμε να πετούν ανάλαφρα στον αέρα και να κάνουν διάφορους ωραίους σχηματισμούς. Ακούμε τα παιχνιδιάρικα τιτιβίσματά τους, τα οποία μας φέρνουν το χαρμόσυνο μήνυμα ότι η φύση ξαναγεννιέται.

Μας φέρνουν την ευχάριστη είδηση, ότι η άνοιξη έρχεται, φθάνει. Είναι τόσο όμορφα και τόσο χαριτωμένα να τα βλέπεις να διασχίζουν τον ουράνιο θόλο τιτιβίζοντας ιδιόμορφα. Ο πολυπόθητος ερχομός τους αναγκάζει τον φοβερό και ανεπιθύμητο χειμώνα να παραδώσει πια το σκήπτρο του στη βασίλισσα των εποχών, τη μυρωμένη άνοιξη. Αφού διασχίσουν με ωραία και ανάλαφρα φτερουγίσματα όλους τους γνωστούς χώρους, για να φέρουν παντού το χαρούμενο άγγελμα της αλλαγής, αρχίζουν το ωφέλιμο και δημιουργικό τους έργο.
Καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τα άπειρα μικροζωύφια, που είναι τόσο βλαβερά για τη ζωή του ανθρώπου. Κτίζουν τις καλλιτεχνικές τους φωλιές για να στεγάσουν εκεί, με όλη τους τη στοργή, την αγαπημένη τους οικογένεια. Το αθόρυβο πέταγμά τους, η καλαισθητική τους εμφάνιση, τα γλυκά τους τιτιβίσματα, η όμορφη παρουσία τους παντού και η χρησιμότητά τους, μας κάνουν να τα αγαπούμε πάρα πολύ. Είναι τα μόνα πουλιά που μας συγκινούν ξεχωριστά.

Είναι αθώα, χαρούμενα και πολύ συμπαθητικά. Είναι οι άγγελοι στο μεγάλο βασίλειο των πτηνών και οι προάγγελοι της άνοιξης στη ζωή του ανθρώπου. Αυτά μας διώχνουν τα μελαγχολικά αισθήματα που προκαλεί ο χειμώνας και μας χαρίζουν τη χαρά, την ελπίδα και την αισιοδοξία. Εγώ τα πουλάκια αυτά τα αγαπώ τόσο πολύ και χαίρομαι να τα βλέπω να πετούν στον γαλανό ουρανό. Αφάνταστη χαρά νιώθω ακόμα, όταν έρχονται και κτίζουν τη φωλίτσα τους κάτω από το μπαλκόνι μας.
Όταν τα είδα για πρώτη φορά εκεί το γαλάζιο πρωινό, η ψυχή μου φούσκωσε από χαρά και τα χείλη μου ψιθύρισαν: Καλώς μας ήρθατε, γοργόφτερα χελιδονάκια. Εύχομαι η ζωή μας να είναι ήρεμη και γαλήνια σαν των χελιδονιών. Θα είναι θεάρεστο να γίνουμε χελιδόνια της χαράς, της αθωότητας, των καλών αισθημάτων, των ενάρετων πράξεων και των δημιουργικών έργων, στην πολυκύμαντη ζωή μας. Ας τιτιβίζει πάντα μέσα μας η χαρούμενη φωνή του προορισμού μας και ας πράττουμε έργα ωφέλιμα στους ανθρώπους και αρεστά στον Θεό, όπως τα συμπαθητικά και άκακα φτερωτά πλάσματα του Δημιουργού, τα αγαπημένα μας χελιδόνια.

Κείμενο:
ΑΝΔΡΕΑΣ Φ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, Ειδικός Παιδαγωγός, Πολιτικός Επιστήμονας 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ