ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Δέδες και Κασίμης από την Κορινθία σε πανίσχυρες Γραμματείες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | | | |
 Δύο σημαντικά κυβερνητικά πόστα αναλαμβάνουν κατά τα φαινόμενα, δυο κορίνθιοι πολιτικοί. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες αναμένεται να οριστεί (ενδεχομένως την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές να έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα) γενικός γραμματέας Υποδομών και στην ουσία να αναλάβει τον ευαίσθητο από κάθε άποψη τομέα των Δημοσίων Έργων σε όλη την Ελλάδα. 

Στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών (πρώην Δημοσίων Έργων) είναι μεταξύ άλλων η εφαρμογή της πολιτικής στον τομέα των Δημοσίων Έργων, η εποπτεία στην κατασκευαστική δραστηριότητα της χώρας, η εξασφάλιση χρηματοδότησης και η παρακολούθηση της πορείας εκτέλεσής τους. 

Περιττό να πούμε τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για μια σειρά από έργα μικρά ή μεγάλα που είναι στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στο νομό Κορινθίας. Υπενθυμίζεται ότι αναπληρωτής υπουργός Υποδομών είναι ο Χρήστος Σπίρτζης με τον οποίο ο Γ. Δέδες έχει μία προσωπική σχέση αλληλοεκτίμησης. 

Μάλιστα, ο νέος αναπληρωτής υπουργός ήταν μαζί με τον Σταύρο Μπένο, τα δύο πρόσωπα που προσφώνησαν τον επικεφαλής της «ΔΠΣ» στην ομιλία του στους ετεροδημότες, κατά τις τελευταίες περιφερειακές εκλογές. 

Ο Χαράλαμπος Κασίμης είναι ο έτερος πολιτικός παράγων από την Κορινθία, που κατά πάσα πιθανότητα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο. Ο αντιπρύτανης του γεωπονικού πανεπιστημίου προορίζεται για τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα επιφορτιζόμενος με την κρίσιμη ευθύνη της διαχείρισης του ΕΣΠΑ και των επαφών με την Κομισιόν για την νέα ΚΑΠ. 

Ειδικά για την Κορινθία, αν ευοδωθούν αυτές οι δύο τοποθετήσεις ίσως, να είναι η πρώτη φορά που θα δημιουργήσουν πραγματικές ελπίδες να ολοκληρωθεί το δικό μας …γιοφύρι της Άρτας (λέγε με Φράγμα Ασωπού).

Εφημερίδα Πολίτης της Κορινθίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ