ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Συσσίτιο: Γιατί τόσο μένος εναντίον των συνανθρώπων μας;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:54:00 π.μ. |
 Για ακόμα μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Εκεί που όλα είχαν επανέλθει σε μια σχετικά φυσιολογική ροή και το συσσίτιο, ξεκίνησε και πάλι να εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, ξαφνικά ξανά κάποιοι ξεκινούν τις καταγγελίες για να σταματήσει. Και πλέον φτάνει κανείς να αναρωτιέται, σε τι κόσμο ζούμε; Ποιοι είμαστε, τι άνθρωποι είμαστε; Τι θέλουμε τελικά από την ζωή μας, το χάος, την καταστροφή, τι πρεσβεύουμε, το μίσος; 

Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη ντροπή για αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, με το εν λόγω ζήτημα. Ορισμένοι συμπολίτες μας, για λόγους ρατσισμού κατά τα λεγόμενα του παπά Λευτέρη, καταγγέλλουν μια μικρή προκατ κατασκευή που εξυπηρετεί την σίτιση εκατόν πενήντα συνανθρώπων μας. Και εδώ τίθεται το ερώτημα, το προκατ των λίγων τετραγωνικών μέτρων μας ενόχλησε; Και αλλού υπάρχουν προκατ όπως στα σχολεία αλλά εκεί δεν γίνεται καμία καταγγελία, γιατί; Ακόμη και παράνομη να είναι αυτή η κατασκευή, δεν παύει να εξυπηρετεί και να υπηρετεί ένα κοινωφελή και ιερό σκοπό, τον οποίο και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε μέχρι να σταματήσουν να υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκη. 

Αν η απάντηση σε όσους καταγγέλλουν το συσσίτιο δεν είναι καθολική από όλη την πόλη του Ναυπλίου και τους δημότες, τότε νομίζω ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ας βγουν επιτέλους αυτοί που τόσο πολύ ενοχλούνται από το συσσίτιο και τους ανθρώπους που βοηθά (Έλληνες και Ξένους για την Εκκλησία του Χριστού δεν έχει καμία διαφορά) και ας μας εξηγήσουν τι ακριβώς τους ενοχλεί. Η ιστορία γράφεται κάθε μέρα και ας μην ξεχνάμε τον Καποδίστρια τον σκοτώσαμε, τον Κολοκοτρώνη τον φυλακίσαμε, τώρα θα βάλουμε και άλλη μια μελανή σελίδα σε καιρούς κρίσης, κλείνοντας το σπουδαιότερο έργο που επιτελείται στην πόλη μας; Το δικαίωμα κάποιου να καταγγείλει δεν μπορούμε να μην το δεχθούμε όμως και το δικαίωμα τόσων ανθρώπων να μπορούν αξιοπρεπώς να σιτίζονται νομίζω ότι οφείλουμε να το υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια.

Υ.Γ: Νομίζω ότι οι Ναυπλιώτες δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρωθεί η εικόνα της πόλη μας από τέτοια μικροπρεπή και γεμάτα χολή γεγονότα.

Γιώργος Εμμανουήλ 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ