ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ένταση στο Δημαρχείο Τρίπολης για τα σκουπίδια - Το ψήφισμα φορέων και πολιτών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. | | |
Ένταση προκλήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου της Τρίπολης, κατά τη διάρκεια του Συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν φορείς και πολίτες για να φύγουν τα σκουπίδια από την πόλη. Εκεί που όλα ήταν ήρεμα και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί φώναζα συνθήματα, ξαφνικά προκλήθηκε ένταση, όταν θέλησαν κάποιοι «οξύθυμοι» να μπουν μέσα στο Δημαρχείο, πέραν των εκπροσώπων των φορέων που θέλησε να αφήσει η Αστυνομία.

Κόσμος έσπρωχνε τους αστυνομικούς για να μπουν στο χώρο του Δημαρχείου και ένας πολίτης πάτησε το κουμπί για να ανοίξει η πόρτα αλλά υπάλληλος του δήμου το ξαναπάτησε και προς στιγμήν δημιουργήθηκε και νέα ένταση στο εσωτερικό του Δημαρχείου, στο ισόγειο.
Από πλευράς της Αστυνομίας υπήρξε ενημέρωση ότι δεν πρόκειται να μπει κανείς μέσα, πέραν των εκπροσώπων των φορέων και αυτό εξόργισε τους συγκεντρωμένους που φώναζαν αίσχος, ενώ κάποια στιγμή πετάχτηκε μία ομπρέλα (μετά το 6' λεπτό στο βίντεο) καθώς και σακούλες απορριμμάτων που έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς.

Να σημειώσουμε πως οι πολίτες καλούσαν το Δήμαρχο να κατέβει κάτω για να του μιλήσουν, ενώ τελικά θυροκόλλησαν το ψήφισμα του συλλαλητηρίου δίπλα στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου.

Μετά από αρκετή ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν και ο κόσμος αποχώρησε.

drt915.gr
Το ψήφισμα των πολιτών:

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή 6-3-2015, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε εδώ και τρεις μήνες με την συσσώρευση των σκουπιδιών στην πόλη μας με κίνδυνο την υγεία όλων μας.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας :

· να απαλλαγούμε άμεσα από τα απορρίμματα που μας πνίγουν,

· να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση βασισμένη στις αρχές της ανακύκλωσης, επανάκτησης της επαναχρησιμοποίησης και της κομποστοποίησης.

Δηλώνουμε ότι δεν υποκινούμαστε από κανέναν αλλά μόνο από το δικαίωμά μας να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια καθαρή πόλη.

Θεωρούμε υπεύθυνους για αυτό το κατάντημα όλους αυτούς που μέχρι τώρα είχαν και έχουν την ευθύνη της διοίκησης στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στην Κυβέρνηση, στο βαθμό που στον καθένα αναλογεί.

Απαιτούμε σήμερα και όχι Αύριο:

1) Να φύγουν τα απορρίμματα από την πόλη με ταυτόχρονη απολύμανση όλων των χώρων

2) Σε συνεργασία με το ΤΕΕ, το ΙΓΜΕ, το ΓΕΩΤΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς της πόλης να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση – ψήφισμα των 25 και πλέον φορέων όπως αυτή αποφασίστηκε στις 2/3/2015 και μιλάει για Άμεση Απόφαση Υπουργού (κατόπιν αιτήματος του Δήμου) προκειμένου για εναπόθεση απορριμμάτων χωρίς αδειοδότηση σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος και ταυτόχρονα όπως αναφέρει και το ΤΕΕ στο ψήφισμά του, να δοθεί Μόνιμη λύση στο πρόβλημα των Απορριμμάτων της Τρίπολης με Νόμιμο, Δημόσιο και Διαφανή τρόπο.

3) Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες η Περιφέρεια Πελ/σου η οποία δεν είναι άμοιρη των ευθυνών που της αναλογούν και οι οποίες ευθύνες της και τεράστιες είναι και δεδομένες.

Να ξεχάσει τον συγκεκριμένο διεθνή διαγωνισμό με ΣΔΙΤ γιατί προσκρούει στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΠΕΣΔΑ , γιατί περιλαμβάνει διατάξεις όπως αυτή της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας , την ταφή των σύμμεικτων απορριμμάτων για τα επόμενα 28 χρόνια σε ποσοστό κοντά στο 50% και αφήνει περιθώρια για να στοιχίσει πανάκριβα η διαχείριση των απορριμμάτων στους δημότες.

Ζητάμε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Τρίπολης (14-1-2015) που μιλάει για Δημόσιο Φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων

Να αποδεσμευτεί ο ΦΟΔΣΑ από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Πελ/σου και να αναλάβει το ρόλο του.

4) Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι βλέπουμε υπαλλήλους του Δήμο Τρίπολης να μαζεύουν σκουπίδια χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα (μάσκες, γάντια, στολές, μπότες κ.λ.π)

5) O κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?

Η παρούσα κατάσταση αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία ώστε να συμβάλλουμε στην προβολή, διάδοση και εφαρμογή στην πράξη των αρχών της Ανακύκλωσης και της Κομποστοποίησης με συγκεκριμένες και μετρημένες δράσεις.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η λύση του προβλήματος περνάει μέσα από τα δικά μας χέρια! Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους , κάνοντας τη στοιχειώδη διαλογή απορριμμάτων στο σπίτι τους και αξιοποιώντας τους μπλε κάδους ανακύκλωσης ώστε να μειωθεί ο παραγόμενος όγκος σκουπιδιών

Δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και θα συνεχίσουμε όλοι ενωμένοι να διεκδικούμε τα αυτονόητο δικαίωμά μας για Καθαρή και Ανθρώπινη πόλη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-3-2015 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ Υ.Α. ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ.Ε.ΚΑ. ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ