ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Πεζοπορία στις Μυκήνες από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. |
 Ο ΕΟΣ Αχαρνών έχει προγραμματίσει πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή στις Μυκήνες, με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και πεζοπορία μέχρι την Πρόσυμνα. Η εκδρομή έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Μαρτίου και έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς συνδυάζει την ιστορία μαζί με την αγάπη για τη φύση και την πεζοπορία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η διαδρομή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Πρόσυμνας. Από εκεί περνούσε η συντομότερη οδός (Κοντοπορεία) που συνέδεε το Άργος με την Κόρινθο. Ο δρόμος περνάει από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (ερείπια μυκηναϊκού οικισμού στο λόφο Μαστό, θολωτό μυκηναϊκό τάφο, ρωμαϊκά λουτρά, ελληνιστικό πύργο, βυζαντινή εκκλησία).

Ο δρόμος κατασκευάσθηκε περίπου στο 1.300 π.Χ., και η εξαιρετική κατασκευή του δείχνει την μεγάλη σημασία που είχε για τις Μυκήνες η διαμόρφωση μιας οδικής αρτηρίας για τη γρήγορη και άνετη μεταφορά βασικών προϊόντων (κτηνοτροφία, λάδι, κρασί κ.λπ.) από την Πρόσυμνα και τις γύρω περιοχές.

Η υψομετρική διαφορά δεν υπερβαίνει τα 800 m, και οι ώρες πορείας είναι περίπου 4.

Βαθμός Δυσκολίας: Α'

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 11 km. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον ΕΟΣ Αχαρνών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ