ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συνταγές από το Μαρόκο και την Τυνησία στο Φουγάρο Café

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:27:00 μ.μ. |
 Το Φουγάρο Café υποδέχεται την Άνοιξη με ένα μεγάλο γευστικό αφιέρωμα στη μαγειρική παράδοση των χωρών της Μεσογείου. Τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου (6, 7, 8 & 13, 14, 15) θα δοκιμάσουμε συνταγές από το Μαρόκο και την Τυνησία. 

Δύο χώρες με έντονο αποικιακό στοιχείο, γεγονός που συνεπάγεται μία πληθώρα επιρροών, που διαπερνούν εύλογα και τη μαγειρική τους. Ένα αμάλγαμα γεύσεων από την Αφρική, την αραβική χερσόνησο και την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε: μια εξαιρετική σούπα με κουνουπίδι και αμύγδαλα, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου – μια συνταγή από την Τυνησία, κότσι αρνίσιο καραμελωμένο με μέλι, ένα κους κους με γαρίδες για όσους νηστεύουν και μία «ταζίν» κοτόπουλου με καραμελωμένα κρεμμύδια. Σαλάτες με ψητά λαχανικά, πικάντικα κεφτεδάκια, γλυκά κλπ.

Όταν θα βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά της Άνοιξης, τα αρώματα της φύσης θα ενωθούν με τα αρώματα τηςΛιβανέζικης κουζίνας. Μεσογειακές γεύσεις με πληθώρα Περσικών, Οθωμανικών και Ευρωπαϊκών επιρροών συναποτελούν στην πραγματικότητα την κουζίνα της μεγάλης Συρίας – πηγή έμπνευσης του κινήματος του slow food. Μικρά πιάτα με μεζέδες διαδέχονται το ένα το άλλο πρώτα τα κρύα μετά τα ζεστά, έπονται οι σαλάτες και τα κυρίως με τα γλυκά και τα φρούτα να ολοκληρώνουν ένα απολαυστικό γεύμα. Ώρες στο τραπέζι με πολύ ρακί και συζήτηση από το μεσημέρι μέχρι την ώρα που δύει ο ήλιος. Η μαγεία της Ανατολικής Μεσογείου.

Το menu μας θα ανοίξει με μια μεγάλη ποικιλία από μεζέδες (κεφτεδάκια με πληγούρι, φαλάφελ, μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, τυριά κλπ) ενώ στα κυρίως πιάτα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μικρά μαριναρισμένα κοτοπουλάκια ψητά, ψάρι ημέρας με μπαχαρικά και ρύζι, γύρο από αρνάκι, ένα άλλο ψητό ψάρι με σάλτσα από ταχίνι, σουτζουκάκια ψητά με λιβανέζικα μπαχαρικά κλπ.

Σε όλα τα μενού μας θα υπάρχουν και νηστίσιμες επιλογές και πιάτα ημέρας νηστίσιμα όλη την περίοδο της τεσσαρακοστής για όσους ακολουθούν την παράδοση…

Το Πάσχα φέτος έρχεται νωρίς (12 Απριλίου) και το Φουγάρο για τρίτη χρονιά φέτος ετοιμάζει ανήμερα ένα μεγάλο Ελληνικό πανηγύρι με σουβλιστά αρνιά και όλα τα παρελκόμενα.. Κλείστε τραπέζι έγκαιρα!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ