ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

"Οι ηλίθιοι" του Neil Simon στο θέατρο Τριανόν (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:50:00 π.μ. | | | |
Θεατρική παράσταση της ομάδας Genesis, με το θεατρικό έργο ''Οι Ηλίθιοι'' του Neil Simon με πρωτοβουλία και σκηνοθεσία του Κριθαριώτη Οδυσσέα θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Τριανόν στις 6 και 7 Μαρτίου 2015 στις 7.00μ.μ.
Παραστάσεις: Οι Ηλίθιοι του Neil Simon, σκηνοθεσία Κριθαριώτη Οδυσσέα Θέατρο Τριανόν, Ναύπλιο 6 και 7 Μαρτίου, ώρα: 21.00 8 Μαρτίου ώρα: 19.00
Ομάδα Genesis 
Παράγοντες ομάδας Οργάνωση - Προώθηση - Σκηνοθεσία: Κριθαριώτης Οδυσσέας
Σύμβουλος παραγωγής: Μαμαλάκης Μανώλης
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Γιαννουλάκη Δανάη
Σκηνοθετική συμβολή: Κουλετάκης Στέλιος, Μαμαλάκης Μανώλης Ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης 

Λέων Τολτσίνσκυ - δάσκαλος: Κουλετάκης Στέλιος Τάδε τάδε Σνέτσκυ - βοσκός: Μαργώνης Χρήστος Δικαστής: Καφετζόγλου Γιάννης (John Karats) Σλόβιτσνα - Χασάπισα: Πουλημά Αγγελική Μίσκιν - Ταχυδρόμος: Νταντούδης Γιώργος Γιέντσνα - Έμπορος: Κορρέ Μαρία Νικολάι Ζουμπρίτσκυ - Γιατρός: Τζίτζης Σίμος Λένυα Ζουμπρίτσκυ - Σύζυγος γιατρού: Βελέτζα Γεωργία Σοφία Ζουμπρίτσκυ: Αναγνώστου Κατερίνα Κόμης Γκρέγκορ Γιουσέκεβιτς: Μαμαλάκης Μανώλης

Συνεργάτες παραγωγής Σχεδιαστής φωτισμού: Πολυτάκης Αλέξανδρος Μακιγιέζ Α': Καματερού Χριστίνα Μακιγιέζ Β': Νέλλα Φένια Δημιουργός αφίσας - banner - προγραμμάτων: Δαράβαλη Αλίνα Περίληψη - Δύο λόγια για το έργο Το 1890 σε ένα Ουκρανικό χωριό το Κουλιέντσνικοφ, καταφθάνει ένας νέος Ρώσος δάσκαλος, ο Λέων Τολτσίνσκυ, με σκοπό να κάνει μάθημα στην κόρη του Γιατρού του χωριού, την Σοφία Ζουμπρίτσκυ και να την μορφώσει. Σύντομα όμως ανακαλύπτει πως ο απώτερος σκοπός είναι να σπάσει με την εξυπνάδα του, μια κατάρα που βαραίνει 200 χρόνια το χωριό αυτό. Η κατάρα του χωριού δεν είναι άλλη, από την αιώνια ηλιθιότητα, στην οποία είναι καταδικασμένοι όλοι οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες εντός της προθεσμίας των εικοσιτεσσάρων ωρών, από την ώρα που καταφθάνουν. Ο Λέων σαγηνεύεται από την ομορφιά της Σοφίας Ζουμπρίτσκυ, την οποία θέλει να παντρευτεί ο Κόμης του χωριού, Γκρέγκορ Γιουσέκεβιτς, ο πρόγονος του οποίου έχει καταραστεί το χωριό αυτό.

Πρόκειται για μια κωμωδία του μεγάλου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Neil Simon η οποία θίγει καταστάσεις, ήθη και παραδόσεις της εποχής, που σε τίποτα δεν διαφέρουν από την εποχή μας. Πολλά ηθικά και κοινωνικά διδάγματα που εκτυλίσσονται κατά την διάρκεια του έργου. Φιγούρες που συναντάμε σε χωριά και πόλεις και απορίες που ακούγονται ηλίθιες, όμως πολλές φορές, λίγο-πολύ, όλο και κάτι μας θυμίζουν και μας κάνουν να γελάμε. Μια κωμωδία που έχει γράψει την δική της ιστορία, ξεκινώντας από το θέατρο Ευγένιος Ο' Νηλ ,του Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, με την πρώτη παράσταση στις 6 Απριλίου του 1981, έως και σήμερα, με πολλές παραστάσεις σε θέατρα ανά τον κόσμο, από πολλούς ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους.
Λίγα λόγια για την ομάδα Θεατρική ομάδα Genesis
Παρελθόν:

Η Θεατρική ομάδα Genesis ξεκίνησε την προσπάθειά της στο Ναύπλιο, τον Νοέμβριο του 2013 για το θεατρικό έργο του Κριθαριώτη Οδυσσέα ''Αποκάλυψη - Η Κατάρα'', παραστάσεις για το οποίο πραγματοποιήθηκαν στο Τριανόν στις 11,12 και 19 Μαΐου.

Σήμερα: Τον Οκτώβριο του 2014 η ομάδα ανασυγκροτήθηκε, με τους ίδιους σκοπούς και ακόμη υψηλότερους στόχους και προσδοκίες, για την δημιουργία ενός θιάσου που θα διέπεται από θεατρική παιδεία και επαγγελματική σοβαρότητα, αντιμετώπιση πάνω στην δουλειά της. Έτσι με έδρα μας το Ναύπλιο, όπου έγινε και η προετοιμασία μας σε διάστημα 6 περίπου μηνών, ξεκινάμε αυτό το ταξίδι από το θέατρο που μας έδωσε τα πρώτα μας ερεθίσματα. Το Τριανόν. Η ομάδα μας συνεργάζεται αυτήν την στιγμή με πάνω από 20 μέλη και ο αριθμός μας συνεχώς αυξάνεται. Ιδεολογία-ταυτότητα ομάδας Ιδρυτής και σκηνοθέτης της ομάδας είναι ο Κριθαριώτης Οδυσσέας, απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών, του τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Η ομάδα αποτελείται σήμερα κατά κύριο λόγο από φοιτητές που έχουν ιδιαίτερη σχέση και εμπειρία σχετικά με το πρακτικό κομμάτι του θεάτρου. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη μιας θεατρικής κοινότητας, που να παράγει θέατρο και να προασπίζεται τον πολιτισμό. Για μας το θέατρο είναι τρόπος ζωής και ο τρόπος με τον οποίο γεννάται αρχικά μια ιδέα, μέχρι να φτάσει στην τελείωση, στο να πάρει αυτή, την υλική μορφή της, μέσω του ηθοποιού και με καθοδηγητή τον σκηνοθέτη, καταλήγοντας στην παράσταση. Από την μεριά του ο ηθοποιός δημιουργεί κάτι δικό του, όπως και ο σκηνοθέτης που τον κατευθύνει σε σχέση με το έργο, αλλά και ο σκηνογράφος/ ενδυματολόγος, που προσπαθεί να παντρέψει τα δικά του δημιουργήματα, τα σκηνικά, με το κείμενο και την οπτική του σκηνοθέτη. Όλοι από την μεριά τους παράγουν, δημιουργούν, γεννάνε τις δικές τους ιδέες, που μας δίνουν ένα συλλογικό αποτέλεσμα πάνω στην σκηνή. Μια εκ νέου γέννηση, κάτι καινούριο, το οποίο μπορεί και να διαφοροποιείται ανά παράσταση. Σ' αυτή την θεωρία βασίζεται και η ομάδα μας, ότι θέατρο είναι ένα σύνολο ιδεών, που γεννιούνται δίχως τέλος. Η μία γέννηση φέρνει την αμέσως επόμενη. Η τέχνη γεννά τέχνη και το ίδιο το θέατρο, γεννά θέατρο. Αυτή είναι και η ιδεολογία της ομάδας μας, της ''Genesis''.

Οργάνωση -Στήριξη- Φιλανθρωπία 

Για την Genesis Theater Group εξίσου μεγάλη σημασία πέρα από το να πραγματοποιηθούν παραστάσεις που θα απευθύνονται με σεβασμό προς τον θεατή, έχει το να προσφέρει το κατά δύναμη, ανοίγοντας τον δρόμο μέσω των εκδηλώσεών της, σε φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους που έρχονται σε επαφή με την σειρά τους, με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Έτσι και φέτος θα επιδιώξουμε να βάλουμε καλάθια εθελοντικής προσφοράς στο θέατρο για ανθρώπους και ζώα, όπου ο κόσμος θα μπορεί να φέρει είδη ρουχισμού, τροφίμων, φαρμάκων και ότι άλλο μπορεί να παραχωρηθεί και αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης. Εμείς με την σειρά μας θα έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους συλλόγους και θα τα παραχωρήσουμε επί του ασφαλούς. Μέγας Χορηγός: Bionat

Χορηγοί ομάδας: Αλεύρι και Ζάχαρη, Βάτραχος, Κεντρικόν, Μαρνέρης, Loungeme cafe,Trendy Grill Ευχαριστίες Ευχαριστούμε το Δοππατ Ναυπλίου για την παραχώρηση του Θεάτρου τις ημέρες 5,6,7 και 8 Μαρτίου. Για την προώθηση της παράστασής μας και την στήριξη της όλης διοργάνωσης. Ευχαριστούμε το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών για την στήριξη , όσον αφορά το θέμα αίθουσας, χώρου διεξαγωγής των προβών μας, που χωρίς αυτό δεν θα είχαμε μέρος να δουλέψουμε. Ευχαριστούμε τον Άγγελο Γουναρά για την παραχώρηση εξοπλισμού που ήταν απαραίτητος για την δημιουργία του trailer και των teasers της ομάδας. Ευχαριστούμε την κατασκευάστρια θεατρικών κουστουμιών Vashavska Olena. Ευχαριστούμε τον Κριθαριώτη Άγγελο και τον Κωνσταντά Αντώνη για την μετατροπή - κατασκευή σκηνικών και την μεταφορά τους στο Ναύπλιο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ