ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 π.μ. | |
Νεανικές φατσούλες και όμορφες φωνές γέμισαν το μεσημέρι της Κυριακής 29 Μαρτίου 2015 το Βουλευτικό Ναυπλίου. Ήταν παιδικές χορωδίες που πήραν μέρος στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών που οργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου και η ΔΟΠΠΑΤ.
Η Χορωδία του Συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ με μαέστρο την καθηγήτρια της Μουσικής κ. Αναστασία Σταματοπούλου «έδωσε» το στίγμα της σ` αυτή τη γιορτή των χορωδιών.

Η εφηβική χορωδία Λιβαδειάς και η Νεανική Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης με μαέστρο τον κ. Νίκο Καριώτη, η Παιδική Χορωδία Τρίπολης με μαέστρο τον κ. Διονύση Καραφωτιά και η Παιδική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλίου με μαέστρο τον κ. Ιωάννη Νικολόπουλο ήταν οι άλλες χορωδίες που χάρισαν σε όλους μας ήχους και χρώματα την ημέρα αυτή.

Κατά την ανταλλαγή των αναμνηστικών η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ, κ. Χαρά Νίκα, μίλησε για την αξία των παιδικών χορωδιών και το μεγάλο έργο των μαέστρων λέγοντας: « Οι μαέστροι των παιδικών χορωδιών φέρουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στους μικρούς χορωδούς. Κι αυτό γιατί η συμμετοχή ενός παιδιού σε μια παιδική χορωδία δεν προσφέρει απλά ψυχαγωγία. Ο ρόλος της παιδικής χορωδίας είναι μορφωτικός αφού εξοικειώνει το παιδί με διάφορα μουσικά είδη, παιδαγωγικός αφού μέσα από αυτή το παιδί αποκτά πειθαρχία, συγκέντρωση προσοχής, ευγενή άμιλλα και συνεργατικότητα αλλά επίσης κοινωνικός αφού μέσα στη χορωδία μαθαίνει πως οι πράξεις του επηρεάζουν τη συνολική εικόνα της χορωδίας-ομάδας. Είναι λοιπόν πολύ σπουδαίο το έργο που επιτελούν οι μαέστροι των παιδικών χορωδιών γι` αυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια». 
Η Μεικτή Χορωδία Συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο διήμερο φεστιβάλ Δήμου Βόλβης την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσει το παιδί συλλογικότητα Παράλληλα δηλαδή με τη μουσική καλλιέργεια και ευχαρίστηση που προσφέρει στα παιδιά, συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Πρέπει να αποκομίσουν σφαιρικές γνώσεις και να εξοικειωθούν με τα μουσικά είδη προτού ασχοληθούν με την εκτέλεση μεμονωμένων τραγουδιών. 

Συνάμα αποκτούν πειθαρχία και ευγενή άμιλλα καθόσον μαθαίνουν να λειτουργούν συνεργατικά και αρμονικά καθώς η στάση – πράξη του ενός επηρεάζει την συνολική εικόνα της ομάδας. Επομένως αναπτύσσεται η συλλογικότητα, ενισχύεται η συγκέντρωσή τους αλλά είναι εμφανής και η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ τους• γεγονός που αφήνει να διαφανεί η κοινωνική διάσταση – ρόλος που διαδραματίζει η χορωδία.».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ