ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το 2ο Βραβείο του διαγωνισμού Νανοτεχνολογίας στο 3ο Λύκειο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:49:00 μ.μ. | |
 Το 3ο Λύ­κειο Άρ­γους συμ­με­τείχε στον πα­νελ­λή­νιο Δι­α­γω­νι­σμό Να­νο­τε­χνο­λο­γίας και ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας “ Quantum spinoff” . Ο δι­α­γω­νι­σμός δι­ε­νερ­γή­θηκε υπό την ε­πί­βλεψη της Ε­ρευ­νη­τι­κής ο­μά­δας Φω­το­νική για Νανο-Ε­φαρ­μο­γές του Ιν­στι­τού­του Θε­ω­ρη­τι­κής Φυ­σι­κής και Χη­μείας του Ε­θνι­κού Ι­δρύ­μα­τος Ε­ρευ­νών.
Στα πλαί­σια του δι­α­γω­νι­σμού οι μα­θη­τές βα­σι­ζό­με­νοι σε έ­ρευνα που πρα­γμα­το­ποί­η­σαν στο χώρο της να­νο­τε­χνο­λο­γίας δη­μι­ούρ­γη­σαν μια ει­κο­νική spinoff ε­ται­ρία με σκο­πό την πα­ρα­γωγή ε­νός συ­στή­μα­τος να­νο­αι­σθη­τή­ρων και ε­πε­ξερ­γα­στών που το­πο­θε­τούν­ται στον κορμό του δέν­δρου ε­σπε­ρι­δο­ει­δών και δίνουν τη δυνατότητα το ίδιο το «δέντρο» να πληροφορεί κάθε στιγμή για τις ανάγκες του σε νερό, λίπασμα, ράντισμα. Οι πληροφοριες αυτές στη συ­νέ­χεια εκ­πέμ­πον­ται σε κα­τάλ­ληλο δέ­κτη προσβάσιμο από τον καλλιεργητή. 
Με λίγα λόγια οι μαθητές του 3ου Λυκείου ανοίγουν νέο δρόμο με την επιχειρηματική τους ιδέα στην αγροτική καλλιλέργεια, μέσα από την νανο-επικοινωνία. Καθώς για πρώτη φορά συλλαμβάνεται η ιδέα και οριοθετείται ο επιστημονικός τρόπος να «επικοινωνεί» ο καλλιεργητής με τα καλλιεργούμενα φυτά.

Με το παραπάνω νανο--επιχειρηματική ιδέα η ο­μάδα μα­θη­τών της Β΄ Λυ­κείου συμ­με­τείχε στο Δι­α­γω­νι­σμό και α­πέ­σπασε τελικά το 2ο Βρα­βείο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ