ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Λιγότεροι κατά 30% οι εκδρομείς του Πάσχα εφέτος - Το Ναύπλιο σταθερά στις προτιμήσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:02:00 μ.μ. | |
 Μειωμένη σε ποσοστό που ενδέχεται να ξεπεράσει το 30% -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- εκτιμάται πως θα είναι η τουριστική κίνηση το εφετινό Πάσχα, σε σύγκριση με πέρυσι.
Από τους 5.000 Βορειοελλαδίτες που επέλεξαν να ταξιδέψουν εφέτος, εν όψει των εορτών του Πάσχα (εσωτερικό και εξωτερικό/οδικώς και αεροπορικώς), οι περισσότεροι «γύρισαν την πλάτη» σε παραδοσιακούς προορισμούς, όπως η Κέρκυρα και η Βιέννη, κι έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» σε μέρη όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και το Ναύπλιο.

«Πολύ καλά» κινήθηκε, και η οργανωμένη εξόρμηση για την Κωνσταντινούπολη, με το κόστος της να διαμορφώνεται στα 190 ευρώ, ενώ Ρώμη, Βελιγράδι και Βουκουρέστι προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αρκετών Βορειοελλαδιτών εκδρομέων.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, οι τουριστικοί πράκτορες περίμεναν μεγαλύτερη κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρό τους.

Στις προτιμήσεις των εκδρομέων, ηλικίας από 20-45 χρόνων, βρίσκονται -μέχρι στιγμής- Μύκονος, Σαντορίνη και Ρόδος, «πακέτα» που αφορούν σε 4ήμερες αεροπορικές εκδρομές, αξίας 190-290 ευρώ/άτομο και Ναύπλιο, Πόρτο Χέλι και Ζάκυνθο.

Αναφορικά με τις εκδρομές στη γηραιά ήπειρο, Λονδίνο, Βερολίνο, Βουδαπέστη και Παρίσι προσέλκυσαν το ενδιαφέρον που καταγράφηκε «το οποίο δεν ήταν υψηλό, ωστόσο, όπως άλλες χρονιές», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ