ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Σκούφης: Οι Δήμαρχοι λένε «όχι» στη μεταφορά... αποθεματικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:59:00 π.μ. |
 Οι Δήμαρχοι λένε «όχι» στη μεταφορά αποθεματικών και ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ και ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ....ΚΡΙΜΑ!!!!!

-Προκαταβολικά διότι εμφανίζουν ως βεβαία προϋπόθεση πως τα ταμειακά διαθέσιμα τους δεν θα είναι στη διάθεση τους όταν τα ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους (ενώ θα έπρεπε αυτό και ΜΟΝΟΝ αυτό ΝΑ φροντίσουν -αν δικαίως ή αδίκως (δικαίως κατ΄ εμέ) είχαν αμφιβολίες -να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ. Και αρκούσε για αυτό μια ΔΗΜΟΣΙΑ δέσμευση της Κυβέρνησης η οποία αν δεν κάνω λάθος και δόθηκε ).
- Το «..Υπό τις παρούσες συνθήκες....» κρίνω ότι δεν χρειάζεται ανάλυση .Όπου και αν κοιτάξει κανείς γύρω.. του, θα βρει τις κατάλληλες για το θέμα ...απαντήσεις.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης ίσως ελέγχεται ... αν ελέγχεται ,διότι :α) με πράξη Ν.Π. αποφάσισε ότι αποφάσισε β) ως προς την αναδρομικότητα ισχύος της γ) ως προς το αν ενδεχομένως συμπεριέλαβε στα διαθέσιμα και τα ανταποδοτικά τέλη δ) διότι αιφνιδίασε.. κλπ, κλπ ,για δευτερεύουσες και τριτεύουσες δηλαδή προσεγγίσεις του θέματος ενόψει των όσων διακυβεύονται...

Εκτιμώ ότι σε κάθε περίπτωση αποφάσεις στην ίδια κατεύθυνση της από 5ετίας και πλέον επιχειρούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής κακώς δεν έχουν παρθεί ως σήμερα.

Μετά βεβαιότητας πάντως παρόμοιες «..ΣΦΙΧΤΕΣ» δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις ,θα είναι μια «..συνηθισμένη καθημερινότητα..» μεταξύ άλλων στο μέλλον.

Οι δήμοι , οι περιφέρειες, όλοι οι δημόσιοι Φορείς κλπ είναι στην ίδια βάρκα με την κυβέρνηση από καταβολής του Ελληνικού κράτους και καπετάνιος στην βάρκα αυτή είναι η εκάστοτε κυβέρνηση.

Υπό τις συνθήκες αυτές και για όσο χρονικό διάστημα και οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιβάλλουν-προσωπικά εκτιμώ ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ΧΡΥΣΟ ΚΑΝΟΝΑ για το μέλλον- οι εκταμιεύσεις οιονδήποτε ποσών για την όποια εξόφληση υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, επιβάλλεται να γίνεται την στιγμή της προσκόμισης εξόφλησης του σχετικού τίτλου που νομιμοποιεί την κάθε δαπάνη.

Αντί λοιπόν οιονδήποτε άλλων προστριβών θα πρέπει η Κεντρική Διοίκηση , οι Περιφέρειες ,οι Δήμοι ,τα ΝΠΔΔ κλπ και εν πάση περιπτώσει όλοι όσοι χρηματοδοτούν δαπάνες τους από κρατικά έσοδα ή έσοδα από προγράμματα της ΕΕ, να καταλήξουν ΑΜΕΣΑ /ο καθένας για λογαριασμό του/ σε έναν αναλυτικό μηνιαίο ,ετήσιο κλπ- και μάλιστα συντονισμένο (λόγω της αυτονόητης μεταξύ τους αλληλεξάρτησης αλλά και της εξάρτησης συνολικά των δαπανών του καθενός των, τόσο από την εισροή των κρατικών εσόδων όσο ενδεχομένως και από την εξεύρεση πόρων πχ από μακροχρόνιο , βραχυχρόνιο δανεισμό κλπ,κλπ -) προγραμματισμό των πληρωμών τους τέτοιο, που να διασφαλίζει την ύπαρξη του αναγκαίου κάθε φορά –ημέρα με την /ημέρα, ώρα με την /ώρα, αν είναι δυνατόν- ταμειακού αποθέματος .

Στη δεδομένη περίπτωση πάντως ασυζητιτί και χωρίς ουδεμία επιφύλαξη ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ την προσπάθεια της χώρας ....για αυτονόητους και όχι μόνο λόγους που δεν είναι της παρούσης .Είναι στις δυνατότητες του κάθε Φορέα η έκτακτη αυτή και προσωρινού χαρακτήρα διευκόλυνση που ζητείται. Η αναζήτηση... δικαιολογιών... κατώτερων των περιστάσεων!!!! δεν τιμά κανένα , διαιρεί και κατακερματίζει... αντί να ενώνει ..τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη χώρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΦΗΣ

Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
τέως Δήμαρχος Λυρκείας Αργολίδος - τέως Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άργους-Μυκηνών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ