ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Οι μπουρλοτιέρηδες "τιμώρησαν" τον Ιούδα στην Ύδρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:59:00 μ.μ. | |
 Με την παρουσία πολλών εκατοντάδων κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών του νησιού έγινε ανήμερα το απόγευμα του Πάσχα, 12 Απριλίου 2015 το πατροπαράδοτο κάψιμο του Ιούδα στο νησί της Ύδρας.
Ο καλός καιρός ευνόησε ώστε να τηρηθεί το έθιμο που ανελλιπώς συνεχίζεται εκατονταετίες στην Ύδρα.  Το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό και βροντώδες με τις τουφεκιές των Μπουρλοτιέρηδων της Ύδρας που φρόντισαν να "τιμωρηθεί" ο προδότης μαθητής. 
'Όλο το όμορφο δρώμενο με το κάψιμο του Ιούδα το απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι που είχαν κατακλύσει την παραλία του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρικό ρόλο στο κάψιμο του Ιούδα έπαιξαν οι Μπουρλοτιέρηδες της Ύδρας (νέοι της Ύδρας ντυμένοι με την παραδοσιακή ενδυμασία), οι οποίοι και επωμίσθηκαν να "τιμωρήσουν" τον προδότη μαθητή του Χριστού με τα όπλα τους.
Μετά το πέρας του καψίματος του ομοιώματος του Ιούδα, έγινε ρίψη πυροτεχνημάτων από το κάστρο του Κάβου. Συγχαρητήρια στον Δήμο Ύδρας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας (Κ.Ε.Δ.Υ.), Μπουρλοτιέρηδες και σε όλους τους συντελεστές της τήρησης του εθίμου!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ