ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Λάμπρου: Σημαντική η πρωτοβουλία του κ. Μπροδήμα για την κατασκευή μικρών φραγμάτων για την εξοικονόμηση νερού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 π.μ. | | |
 Την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 ο Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Δημήτρης Σφυρής ενημέρωσε το Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλή της Παράταξής μας κ. Τάσο Λάμπρου ότι στις 8 μ.μ. στο Λύκειο Κρανιδίου θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση – σύσκεψη με θέμα την πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Γιώργου Μπροδήμα και συνεργατών του για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Τοπική Κοινότητα Διδύμων. 

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε και συμμετείχαν άτυπα η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας όσο και επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. Η πρωτοβουλία του κ. Μπροδήμα ήταν πολύ σημαντική καθώς ανέδειξε την αναγκαιότητα κατασκευής μικρών φραγμάτων για την εξοικονόμηση νερού για την Τοπική Κοινότητα Διδύμων, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συγκέντρωσης όμβριων υδάτων στον κάμπο των Διδύμων. 

Φυσικά για την υλοποίηση της ιδέας αυτής απαιτούνται συστηματικές έρευνες τουλάχιστον για τρία έτη όπως μας παρουσιάστηκε από την ομάδα των καθηγητών που είχαν και την ευθύνη της συγκεκριμένης εισήγησης. Αξίζει όμως να επισημάνουμε ότι το αίτημα της κατασκευής φραγμάτων και η αποδοχή αυτού ήταν και το συμπέρασμα της ημερίδας που διοργανώθηκε κατά την περσινή προεκλογική περίοδο στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου, στην οποία συμμετείχαν οι περισσότερες Δημοτικές Παρατάξεις με τους επικεφαλής τους πλην της Δημοτικής Παράταξης του κ. Σφυρή.

Ήταν μία πολύ θετική πρωτοβουλία των μπλόγκερ της Ερμιονίδας και ιδιαίτερα του κ. Μάκη Κατσαΐτη. Καταλήγοντας θεωρούμε ότι πρέπει να εξεταστεί σε κάθε του λεπτομέρεια από επιστημονικούς φορείς και ειδικούς επιστήμονες η δυνατότητα κατασκευής μικρών φραγμάτων συγκέντρωσης νερού σε όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας ως μία από τις πολλές λύσεις που απαιτούνται για να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για μία ολοκληρωμένη διαχείριση του υδάτινου πλούτου του τόπου μας. 

Θεωρούμε σημαντική την πρωτοβουλία και αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχειά της και την ενδεχόμενη υλοποίησή της.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ