ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου της Βιβής Σκούρτη: «Σ’ εκείνους που έχτισαν την Ερμιόνη»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 π.μ. | |
  Ο έντυπος λόγος επιμένει, αντιστέκεται, επιβιώνει. Έχει υφή και μυρωδιά Και ενώ στις μέρες μας η ανάγνωση πάσχει και η εκδοτική παραγωγή σε τίτλους έχει μειωθεί σε όλους τους εκδοτικούς οίκους λόγω κρίσης η ΑΡΤΕΟΝ εκδοτική τολμά. Η νέα έκδοσή της αφορά κυρίως το ερμιονίτικο κοινό, αλλά και κάθε άλλον αναγνώστη.

Το βιβλίο «Σ’ εκείνους που έχτισαν την Ερμιόνη» είναι ένα προσκύνημα σεβασμού και συγκίνησης της ντόπιας τέχνης και των επαγγελματικών δεξιοτήτων, στοιχείων που ανάγονται σε πολιτισμικές αξίες και ίσως να αποτελεί ένα επιθυμητό δώρο.

Ακόμη το βιβλίο σμιλεύει πρόσωπα με τη γραφή και τη γραφίδα και συνάμα ανιχνεύει ήθη, σταχυολογεί έθιμα. Κυρίως ο νεαρός αναγνώστης θα μάθει, θα ψυχαγωγηθεί, θα καταχωρήσει και θα κατανοήσει όσα συμβαίνουν γύρω του, θα ξεναγηθεί στα μονοπάτια του χρόνου και γίνει συνομιλητής και συνοδοιπόρος της μνήμης. Επίσης θα απομονώσει δεκάδες λέξεων και φράσεων που έχουν χαθεί μέσα από ένα ερμηνευτικό κατάλογο λέξεων και εννοιών.

Γιατί κάποτε ο τόπος μας υπήρξε τόπος συγκέντρωσης κεφαλαίου και εργατικής τάξης. Πλοία κατέφθαναν γεμάτα «κολασμένους» που έρχονταν από τα νησιά ή και από άγονα μέρη που η οικονομία ήταν κλειστή και χαμηλή για μια καλύτερη τύχη, χωρίς προϋποθέσεις ζωής, φθηνό εργατικό προσωπικό.

Το βιβλίο είναι ένα ελκυστικό αφιέρωμα με παιδευτικό ρόλο στις ρίζες του δέντρου μας και μιλάει στην καρδιά του κάθε Ερμιονίτη, του κάθε αναγνώστη.

Βιβή Σκούρτη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ