ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Σίτιση και στέγαση για όλους ζητούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:07:00 μ.μ. | |
 Καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δημοτικό θέατρο Ναυπλίου πραγματοποίησαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διεκδικώντας σίτιση και στέγαση για όλους. Με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, Η/Υ και Τηλεπικοινωνιών Τρίπολης και Κοινωνικής - Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου διαδήλωσαν ειρηνικά ζητώντας από την πολιτεία «ακόμη και αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, να συμμεριστεί τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου οι φοιτητές να έχουν την δυνατότητα να μορφωθούν».
Οι φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ζητούν: άμεσα δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές. Άμεση ανέγερση εστιών σε Ναύπλιο, Καλαμάτα, Τρίπολη, Σπάρτη και Κόρινθο. Ενώ μέχρι να φτιαχτούν οι εστίες να δοθεί επίδομα ενοικίου με έκτακτο προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας. Να δοθεί τώρα το επίδομα του ενοικίου (1.000 ευρώ) που χρωστά η κυβέρνηση στους φοιτητές. Να επινοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία και να παραχωρηθούν σε φοιτητές που τα έχουν ανάγκη. Επίσης ζητούν δωρεάν μετακίνηση (προαστιακός και ΚΤΕΛ) για τους φοιτητές που δεν μένουν στις πόλεις όπου σπουδάζουν καθώς και να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης για όσους κινδυνεύουν, κάτω από το βάρος των ενοικίων, να παρατήσουν τις σχολές τους.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου φοιτούν 6.000 φοιτητές και κανένας από αυτούς δεν στεγάζεται δωρεάν και, όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων, «σε μια δύσκολη περίοδο όπου για τις περισσότερες οικογένειες είναι δύσκολο έως και αδύνατο να σπουδάσουν τα παιδιά τους, η πολιτεία χωλαίνει να εξασφαλίσει στους φοιτητές τα βασικά και απαραίτητα».

Στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου δεν σιτίζονται όλοι οι δικαιούχοι φοιτητές, ενώ η απειλή να σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα η λειτουργία του εστιατορίου πλανιέται μόνιμα πάνω από το πανεπιστήμιο. Οι φοιτητικές εστίες στο Τολό, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο, που στέγαζαν τους φοιτητές μέχρι πρότινος, έκλεισαν για γραφειοκρατικούς λόγους και οι διαγωνισμοί ακόμα τρέχουν.

Πέτρος Κατσάκος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ