ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Γαβρήλος: Ναι στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων – όχι στη μικροπολιτική

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. | | |
 Σε μια περίοδο που οι δανειστές διέκοψαν κάθε χρηματοδοτική ροή προς τη χώρα, η κυβέρνηση μπροστά στην ανάγκη ρευστότητας και στην ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης μας, αποφάσισε να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος και για έκδοση repos βραχυπρόθεσμης διάρκειας με καλό επιτόκιο για τις καταθέσεις.
Δεν μπορεί κανείς να επιχαίρει για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με την ΠΝΠ και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους αιρετούς των ΟΤΑ. Ο καθένας όμως μπορεί να αντιληφθεί το έκτακτο και το κρίσιμο της κατάστασης που βρίσκεται η πατρίδα και ότι η αυτή η ΠΝΠ δεν καταργεί κοινωνικά και συλλογικά δικαιώματα και δε μειώνει μισθούς και συντάξεις, όπως συνέβη με τις 25 ΠΝΠ της προηγούμενης κυβέρνησης. Επιπλέον, η ΠΝΠ έγινε νόμος του κράτους μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα με ψήφιση από τη Βουλή και σε καμιά περίπτωση δε θίγει το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ, δε στερεί πόρους από την αυτοδιοίκηση και είναι μια ρύθμιση που εναρμονίζεται και με ό,τι συμβαίνει με τα ταμειακά διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακούστηκαν κραυγές από πολλούς αιρετούς, που τα προηγούμενα χρόνια δεν εναντιώθηκαν στην αρπαγή του 60% των πόρων της αυτοδιοίκησης, της αποδυνάμωσης της από έμψυχο δυναμικό, τη θεσμοθέτηση μηχανισμών ελέγχου, όπως το οικονομικό παρατηρητήριο, που είχαν σκοπό να στραγγαλίσουν το αυτοδιοίκητο και τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Μάλιστα, οι άναρθρες κραυγές ξεστομίστηκαν από κάποιους αιρετούς που έχουν και χρεοκοπήσει τους δήμους τους.

Η νέα κυβέρνηση μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει δείξει ότι στηρίζει το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ, με κατάργηση των Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στηρίζει στα μεγάλα προβλήματά τους με κονδύλια, όπως για τη μεταβατική περίοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, στηρίζει με έμψυχο δυναμικό μέσω προσλήψεων και αποκατάστασης των αδίκως απολυμένων υπαλλήλων της.

Όσοι φωνάζουν και αντιδρούν στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι αυτοί που επιθυμούν εντέλει μία ρήξη με τους δανειστές και όχι αυτοί που πραγματικά θέλουν και στηρίζουν μια έντιμη και αξιοπρεπή για τη χώρα συμφωνία και μια πορεία εντός Ευρώπης και Ευρώ.

Σε τέτοιες στιγμές για την πατρίδα, μπαίνουν στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια και όλοι κρινόμαστε από τη στάση μας, πατριωτική ή όχι.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Πελοπόννησος Πρώτα»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ