ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:37:00 μ.μ. | |
Θετικός για την μεταφορά των χρημάτων στην ΤτΕ ήταν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στην ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική ΑΛΛΑ υπο προϋποθέσεις!! Γι αυτό πήρε 65% απο τους συναδέλφους του στην Πελοπόννησο.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου στην τοποθέτηση του ως ομιλητής στο συνέδριο της ΚΕΔΕ μεταξύ άλλων είπε: Κανένας δεν πιστεύει πια πως το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι τα 400 με 500 εκατομμύρια που είναι τα αποθεματικά των ταμείων των δήμων. Άλλος είναι ο στόχος και το ζητούμενο. Να αποπροσανατολίσουν την Τοπική αυτοδιοίκηση (η οποία ας μην το ξεχνάμε έχει αιμορραγήσει από τις περικοπές τα τελευταία χρόνια) να μη διεκδικήσει χρήματα για την στήριξη των αρμοδιοτήτων που της εκχωρήθηκαν χωρίς όμως και να της δοθούν και τα αντίστοιχα κονδύλια πράγμα που ορίζει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. 

Παρ όλα αυτά πρέπει να δώσουμε τα χρήματα των δημοτών μας στην κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση να υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο χρονοδιαγράμματος και τρόπου διάθεσης των χρηματικών διαθεσίμων των Ο.Τ.Α.
Μέχρι όμως να καταστεί σαφής, ο τρόπος και ο χρόνος χρησιμοποίησης των ταμειακών διαθεσίμων των Ο.Τ.Α, συντασσόμαστε με την απόφαση της ΚΕΔΕ, δηλαδή τη μη εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αναγκάζει τους ΟΤΑ να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των Δήμων και των υπηρεσιών τους καθώς και η δυνατότητα τους να ανταποκριθούν στην στοιχειώδη λειτουργία τους.

Ο κ. Καμπόσος ζήτησε από το προεδρείο της ΚΕΔΕ να απευθύνει ερώτηση στην κυβέρνηση σχετικά με τα έργα του ΕΣΠΑ που έχουν ξεκινήσει και δεν έχει επιδοθεί στους εργολάβους η νόμιμη προκαταβολή όπως εχει υποχρέωση η κυβέρνηση να καταβάλει. Χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών τα οποία έχουν έρθει συγκεκριμένα για την υλοποίηση αυτών των ζωτικής σημασίας για την χώρα, έργων. Επίσης απηύθυνε ένα μείζονος σημασίας ερώτημα στο προεδρείο της ΚΕΔΕ. Μήπως πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το γαλλικό σύστημα που επιτρέπει στους δημάρχους να θέσουν υποψηφιότητα και ως βουλευτές διατηρώντας και τις δύο θεσμικές τους ιδιότητες;; ;Μια πολύ σημαντική παράμετρος που αναβαθμίζει την τοπική αυτοδιοίκηση και προωθεί την δημοκρατία
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Πρόεδρος των δημάρχων Πελοποννήσου όπως ήταν αναμενόμενο, καταχειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους του. Σημειωτέον ότι την στιγμή που ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία έσπευσαν όλοι να τον ακούσουν με μεγάλη προσοχή. Άνθρωπος από την περιοχή της Θεσσαλίας με το πέρας της ομιλίας του Καμπόσου μας είπε: Η καλύτερη ομιλία ήταν αυτή του δημάρχου σας, Καθαρές θέσεις και σοβαρός λόγος. Επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απευθυνόμενος στον Δημήτρη Καμπόσο μετά την ομιλία του είπε: Ορθά ερωτήματα και πολύ ενδιαφέροντα, μπράβο δήμαρχε αποτελείς ένα ισχυρό μέλος της Ένωσης μας.
Αλήθεια πόσο υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται οι δημότες του Άργους και των Μυκηνών όταν εκπροσωπούνται από έναν δήμαρχο που τον σέβονται και τον χειροκροτούν σε όλη την Ελλάδα;; Δήμαρχε συνέχισε να αγωνίζεσαι για τον τόπο μας .Την πυγμή και την δύναμη σου την έχει ανάγκη ο δήμος μας.

Στην σημερινή συνεδρίαση παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που αφορούν στην κοινωνική πολιτική στους δήμους, με εισηγητή τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, τα οικονομικά των ΟΤΑ με εισηγητή τον Γ. Καστρινό , πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, θεσμικά θέματα της Αυτοδιοίκησης, με εισηγητές τον Μ. Καρπέτα, πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, και Γ. Καραγιάννη, β΄ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με εισηγητή τον Γ. Τσιάμη και τονεπιτελικό δήμο, με εισηγητή τον Γ. Μουράτογλου, γενικό γραμματέα ΚΕΔΕ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ