ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Παράταση τεσσάρων μηνών στην έρευνα για τον καπετάνιο Θ.Λάμπρου που βρέθηκε νεκρός στην Κοιλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:00:00 μ.μ. | |
Την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση προκάλεσε η επιστολή της αδελφής του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες στις 8 Δεκεμβρίου του 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας. Δύο εβδομάδες μετά την έκκληση της Αθανασίας Λάμπρου, ο κ. Πανούσης με επιστολή του την ενημερώνει, ότι ομάδα αποτελούμενη από τρεις αστυνομικούς εκ των οποίων οι δύο αξιωματικοί ασχολούνται αποκλειστικά με την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, την εξέταση των στοιχείων που προκύπτουν και την ολοκλήρωση της προανάκρισης, η οποία μάλιστα παρατάθηκε για τέσσερις μήνες κατ' όπιν έγγραφης παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
«Η παράταση της προανάκρισης για τέσσερις επιπλέον μήνες κατόπιν έγγραφης παραγγελίας του αξιότιμου κυρίου εισαγγελέως πρωτοδικών Ναυπλίου αποτελεί για εμάς μια πρώτη δικαίωση και μια ανάσα αισιοδοξίας για την ανεύρεση του δράστη η των δραστών του συγκεκριμένου εγκλήματος» δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, δικηγόρος της κυρίας Αθανασίας Λάμπρου. Και συμπλήρωσε: «Αδιαμφισβήτητα η ανωτέρω παραγγελία του κυρίου εισαγγελέως αποτελεί περίτρανη απόδειξη περί της αποτελεσματικής λειτουργίας της δικαιοσύνης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το συγκεκριμένο έγκλημα θα εξιχνιάσει άμεσα με την αποτελεσματική δράση των αστυνομικών αρχών και ο δράστης η οι δράστες του συγκεκριμένου εγκλήματος θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης προκειμένου να λάβουν την παραδειγματική τιμωρία που τους αξίζει. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αρμόδιο υπουργό προστασίας του πολίτη για την ευαισθησία που επέδειξε έμπρακτα με την απάντηση και τις ενέργειες του».

Στην επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη η αδελφή του θύματος είχε κάνει έκκληση να βρεθεί ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι του Θανάση Λάμπρου, ενώ είχε επιρρίψει ευθύνες στην ελληνική αστυνομία για σημαντική καθυστέρηση στις έρευνες. «Φυσικά και θεωρώ ότι οι έρευνες έχουν καθυστερήσει. Το θεωρώ αδιανόητο επί 5 μήνες να μην έχει συλληφθεί κάποιος. Το να ομολογήσει ο δολοφόνος την πράξη από μόνος του είναι αδύνατο. Τόσο πολύ καθυστερούν αυτά τα ευρήματα; Τόσο πολύ χρόνο χρειάζεται να εξιχνιαστεί ένα έγκλημα που δεν θεωρώ ότι έγινε και από επαγγελματίες εκτελεστές; Διαμαρτύρομαι για λογαριασμό της οικογένειάς μου και μιας ολόκληρης κοινωνίας για την καθυστέρηση αυτή. Και έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω. Διότι επί 5 μήνες δεν έχουμε δει κανένα αποτέλεσμα. Και αν κάποιος με παρεξηγεί για όσα γράφω ας φέρει τον εαυτό του στη θέση μου» είχε σημειώσει μεταξύ άλλων η αδελφή του θύματος στην επιστολή της προς τον κ. Πανούση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ