ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Διαμαρτυρία του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας στην Δ.Ο.Υ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:14:00 μ.μ. | |
 Χιλιάδες φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε χρεωμένοι στην εφορία, στις τράπεζες, σε προμηθευτές . Το γεγονός ότι τα προβλήματα τα έχουμε οι περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες, σημαίνει ότι δεν οφείλονται στην ανικανότητά μας ή στο ότι δεν είμαστε εργατικοί. Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί λόγω της πολύχρονης καπιταλιστικής κρίσης στην οικονομία, της επέλασης των μονοπωλίων, της αντιαγροτικής πολιτικής, των ΚΑΠ και από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που συνέβαλαν να ζούμε αυτή την κατάσταση.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί και εναλλάξ, οδήγησαν την αγροτική οικονομία σε δραματική συρρίκνωση με απώλεια 200.000 αγροτικών κωδικών μέσα σε λίγα χρόνια, αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ήρθε για να αλλάξει πολιτική όπως μας έλεγαν, βαδίζει στην ίδια κατεύθυνση όπως φαίνεται.

Ήδη άρχισαν οι εκπτώσεις από τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της. Ήδη έχουμε 4μηνη παράταση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης, συνέχιση της εποπτείας και της αξιολόγησης από τους θεσμούς Τα πολυδιαφημιζόμενα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ψίχουλα και δεν λύνονται προβλήματα, ούτε καν ανακούφιση δεν προσφέρουν για χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες που έχουν φτάσει στο όρια της φτώχειας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Να μην ισχύσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% για τους αγρότες και η προκαταβολή φόρου 55% για το 2015. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μην φορολογηθούν οι ενισχύσεις.

2. Όχι στα λογιστικά βιβλία σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 € που θα προσαυξάνεται κατά 5000 € για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%

3. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, στο ΚΕΑΟ, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

4. Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων ,ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

5. Με ευθύνη του κράτους να διασφαλιστεί η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

6. Να μην γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις και της επιστροφής ΦΠΑ και πετρελαίου, για χρέη που έχουν οι αγρότες σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, Δήμους.

7. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

8. Την πιστοποίηση για άδεια χρήσης γεωργικών φαρμάκων και καταλληλότητας ψεκαστικών να την παραχωρούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δωρεάν για τους αγρότες – χρήστες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ