ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μειωμένη η φετινή παραγωγή βερίκοκων στη Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. |
 Μεγάλη μείωση αναμένεται να παρουσιάσει η φετινή παραγωγή βερίκοκων στη Αργολίδα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι παραγωγοί. Φέτος η καλλιέργεια είχε προβλήματα με τις βροχοπτώσεις στην ανθοφορία που έπληξαν πολλές περιοχές. Αυτή την εποχή ξεκινά η συγκομιδή στις πρώιμες ποικιλίες Νίνφα και Aurora που είναι όμως μικρές ποσότητες.
Το βαρόμετρο για την φετινή πορεία της παραγωγής θα είναι τα βερίκοκα της ποικιλίας Μπεμπέκου, που η συγκομιδή τους θα ξεκινήσει μετά τα μέσα Ιουνίου παρουσιάζοντας μια οψιμότητα.

Ο κ. Άρης Λειβαδίτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αεροδρομίου Άργους, δήλωσε  τα εξής: «η μείωση της φετινής παραγωγής αναμένεται να φτάσει σε ποσοστό μέχρι και 80% σε σχέση με την περσινή. Αυτό οφείλεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα που είχαμε στην εποχή της ανθοφορίας. Έχουν επηρεαστεί όλες οι ποικιλίες βερίκοκων. Να θυμίσουμε ότι και πέρσι ήταν μειωμένη η παραγωγή (περίπου –30%) λόγω χαλαζόπτωσης και προβλημάτων στην καρπόδεση. Αυτές τις ημέρες ξεκινά η συγκομιδή στις ποικιλίες Νίνφα και Aurora. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συγκομιδή των ποικιλιών Τύρβης και Τιρύνθου. Η μείωση της παραγωγής θα επηρεάσει σίγουρα τις τιμές».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ