ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα "Ο Μεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζηδάκι" στη ΝΕΡΙΤ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. |
«O MEΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ», του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ  από τη σειρά ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 

«Η υποδοχή το 1972 ήταν ότι ήρθε ο Χατζηδάκις με τα ερωτικά τραγούδια ενώ ο κόσμος εκαίγετο. Δεν κατάλαβαν ότι το αίτημα του έργου ήταν να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας και την καταγωγή μας, την ποιητική καταγωγή μας>>.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ
Ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό έργο του, μια μοναδική ενότητα γνήσιων τραγουδιών περί έρωτος κι όχι ένα έργο με ερωτικά τραγούδια όπως ανέφερε ο ίδιος. Το ντοκιμαντέρ ανιχνεύει τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιούργησε ο Μάνος Χατζιδάκις το έργο «Ο Μεγάλος Ερωτικός» (1972), μέσα από τις μαρτυρίες του ίδιου και των ερμηνευτών. 

Σε απόσμασμα αρχείου, ο συνθέτης μιλάει για την ιδέα που στάθηκε αφορμή για τον «Μεγάλο Ερωτικό» στη διάρκεια της Δικτατορίας το 1972, για το περιεχόμενό του - βασίζεται σε ερωτική ποίηση διαφορετικών ιστορικών περιόδων, από τη Σαπφώ μέχρι τον Ελύτη, - καθώς και για τη συνεργασία του με τη Φλέρυ Νταντωνάκη. 
Ο Δημήτρης Ψαριανός, ερμηνευτής τραγουδιών του «Μεγάλου Ερωτικού» και ο Ανδρέας Ροδουσάκης, εκτελεστής μουσικός του έργου, μιλούν για τη μουσική ιδιοφυία του Μάνου Χατζιδάκι, τη συνεργασία τους στο συγκεκριμένο έργο, την επίδραση που άσκησε στην πορεία τους, καθώς και για τη μουσική αξία του «Μεγάλου Ερωτικού», ενώ παράλληλα ανακαλούν στη μνήμη τους στιγμές από τις πρόβες και την ηχογράφηση του έργου. 

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ προβάλλονται σπάνια ντοκουμέντα, με πλάνα από την ηχογράφηση του «Μεγάλου Ερωτικού» στα στούντιο παραγωγής της Columbia.

ΝΕΡΙΤ PLUS
Παρασκευή 29 Μαϊου 2015 , 18.30 μ.μ.
Επαναπροβολή του ντοκιμαντέρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΖΕΡΒΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ