ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η Ύδρα τιμά τον Λέοναρντ Κοέν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:43:00 μ.μ. | |
 Στα πλαίσια των ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ύδρας αλλά κυρίως για να τιμηθεί ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως καλλιτέχνες, ο Λέοναρντ Κοέν ο οποίος έζησε και εμπνεύστηκε στην Ύδρα ο Δήμος του νησιού, θα αφιερώσει ένα διήμερο -στις 13 και 14 Ιουνίου 2015 - για να τιμήσει τον λογοτέχνη, συνθέτη, τραγουδοποιό και τραγουδιστή που συνδέθηκε με την Ύδρα από τις αρχές της δεκαετίας του '60. 
Για το τιμητικό διήμερο αφιερωμένο στον μεγάλο καλλιτέχνη Λέοναρντ Κοέν, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Ε. Κουκουδάκης στην τελετή λήξης των Σκακιστικών Αγώνων - που έγιναν για πρώτη φορά στην Ύδρα - αναφέροντας την ημερομηνία της εκδήλωσης προς τιμή του καλλιτέχνη.
Ο Λέοναρντ Κοέν στην Ύδρα

Τον Σεπτεμβρίου του 1960, λίγες μέρες μετά τα εικοστά έκτα γενέθλιά του, ο Κοέν αγόρασε ένα σπίτι στην Ύδρα... Το 1963 εγκαθίσταται μόνιμα στην Ύδρα, όπου συνεχίζει να γράφει. Κατά την οκταετία που έμεινε στην Ύδρα, έγραψε δύο βιβλία με ποιήματα –το γνωστό «Flowers for Hitler» ήταν ένα από αυτά– και δύο μυθιστορήματα, τα «Favorite Game» και «Beautiful Losers».

Με το μυθιστόρημα «Beautiful Losers» («Θαυμάσιοι αποτυχημένοι», 1966), θα γνωρίσει την παγκόσμια επιτυχία ως συγγραφέας ... Διάσημα τραγούδια του και ποιήματα του όπως τα «Bird on the Wire» και «I’m Your Man», ξεκίνησαν στην Ύδρα... Η Ύδρα για τον Λέοναρντ Κοέν ήταν η πηγή της έμπνευσής του, η μυθική Ιθάκη του Οδυσσέα...

Διαβάστε σχετικά για τον Λ. Κοέν: andro.gr

hydraspoliteia.blogspot.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ