ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας στην Πρόνοια Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:48:00 μ.μ. |
 Την Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015, εορτή του Αγίου Πνεύματος, πανηγυρίζει ιδιαίτερος ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου. 
Την παραμονή 31 Μαίου 2015, εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου .
Στην συνεχεία μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος παιανιζούσης της φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.
Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αργολίδος Ι. Ανδριανός , ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος , ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης ,ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ. Γραμματικόπουλος , η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων.
Η Αγία Τριάδα Ναυπλίου είναι η κεντρική εκκλησία στην Πρόνοια του Ναυπλίου στην Αργολίδα .Στο χώρο που υπάρχει ο ναός, προϋπήρχε άλλος από την εποχή της δεύτερης Ενετοκρατίας.
Η Αγία Τριάδα Ναυπλίου χτίστηκε το 1836, στο πλαίσιο της δεύτερης δεκαετίας του ελεύθερου βίου των Ελλήνων στο Ναύπλιο που έγιναν προσπάθειες στήριξης, ανακαίνισης και καλλωπισμού των ναών της πόλης. Το κωδωνοστάσιο του ναού έγινε το 1929.Ο ναός είναι δισυπόστατος, αφού είναι αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ