ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο φερόμενος ως εγκέφαλος της «εταιρείας δολοφόνων» Ε.Παπανικολάου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:16:00 μ.μ. |
 Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, που θυμίζει την δράση της «εταιρείας δολοφόνων», μετά από έξι ολόκληρους μήνες που βρισκόταν στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών τελικά απολογήθηκε ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας. Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ο πρώην βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. Ευάγγελος Παπανικολάου.
Κομπίνες εκατομμυρίων ευρώ στήνουν σπείρες απατεώνων που φτιάχνουν πλαστές διαθήκες προκειμένου να ιδιοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία νεκρών. Όπως προκύπτει από την πολύμηνη έρευνα του ντετέκτιβ Σωκράτη Στρατή ,πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας μεθοδεύουν πλαστές διαθήκες για να αρπάξουν τις περιουσίες νεκρών.

Οι «εγκέφαλοι» και τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν ακίνητα μέσω προσωπικών πληροφοριών ή ακόμα και από τις καταστάσεις που αναρτώνται στα Ειρηνοδικεία περί σφράγισης ακινήτων θανόντων ατόμων.

Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας πως ο 82χρονος πρώην βουλευτής της ΝΔ του νομού Αργολίδας ,Βαγγέλης Παπανικολάου, φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία ενώπιον της 5ης ανακρίτριας αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά συγκατηγορουμένων του.

Συγκεκριμένα ο πρώην βουλευτής εκτόξευσε τα βέλη του κατά της καλλιτεχνικής μάνατζερ Χριστίνας Παναγιωτοπούλου – η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα – αποδίδοντάς και…προδίδοντας της κεντρικό ρόλο στην υπόθεση!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η σπείρα απατεώνων υφάρπαξε με πλαστογραφίες δώδεκα ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το 1.300.000 ευρώ.
Μόλις τα μέλη της σπείρας πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων άκληρων ατόμων, ,προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών, τις οποίες κατέθεταν στη συνέχεια στα αρμόδια Πρωτοδικεία. Χρησιμοποιώντας ως μάρτυρες άλλα μέλη της ομάδας βεβαίωναν τη γνησιότητα των διαθηκών και αμέσως μετά προχωρούσαν στην εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν κληρονομήσει!

Οι αδίστακτοι δράστες κατηγορούνται επίσης ότι είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των θανόντων, ύψους περίπου 480.000 ευρώ! Για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί τρεις κατηγορούμενοι, έξι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ένας έχει αφεθεί ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων.
Τι αποκαλύπτει για την υπόθεση ο ιδιωτικός ερευνητής Σ. Στρατής

Το πολύκροτο γαϊτανάκι απάτης που ανέδειξε ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής, ξεφεύγει από κάθε λογική και παραπέμπει σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας…

Ο ίδιος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας εκφράζει την άποψή του για την έκβαση της προσωπικής του έρευνας και την επιτυχημένη εξάρθρωση της σπείρας:

«Εμένα δεν με αφορά το πως συμπεριφέρονται μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι και δεν θέλω να εμπλακώ στην διένεξη τους. Θεωρώ όμως ανήθικο να ρίχνει ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για να σώσουν το τομάρι τους .Γνωρίζω τι συμβαίνει στην υπόθεση αλλά αυτό αφορά την Δικαιοσύνη».

- Είναι κίνηση τακτικής αυτή η επίθεση του πρώην βουλευτή κατά των συγκατηγορούμενων του;

«Πιστεύω ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος – βάσει των καταθέσεων- ρίχνει το βάρος σ’ όλους τους άλλους για ευνόητους λόγους .Και αν αυτό είναι άδικο ας το κρίνει ο Θεός .Κατηγορεί μια φερόμενη εμπλεκόμενη την οποία όμως να δηλώσω με πάσα ειλικρίνεια δεν την βρήκα μπροστά μου σε καμία διαθήκη ή επίσημο έγγραφο της δικογραφίας».

- Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή σας;

«Εμένα με ενδιαφέρει πρωτίστως τα περιουσιακά στοιχεία που σφετερίστηκαν οι απατεώνες το γρηγορότερο να έρθουν στην κατοχή των νόμιμων κληρονόμων».

Πηγή: www.makeleio.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ