ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένων συμμετεχόντων στον 2ο Μαραθωνίο Ναυπλίου 2015

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. |
 Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου, στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την μελέτη του προφίλ των εγγεγραμμένων- συμμετεχόντων στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου ( 15/03/15).

Η μελέτη παρουσιάζει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.


Σημαντικά στοιχεία Αξιολογούνται:

1.       Οι Γυναίκες πλησιάζουν σε συμμετοχές τους Άνδρες αλλά…
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑ  ΦΥΛΟ
ΑΝΔΡΕΣ
2977
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
2704
ΣΥΝΟΛΟ
5.681






2.       Όταν κοιτάξουμε  αναλυτικά την συμμετοχή ανά αγώνισμα και ανά φύλλο θα δούμε ότι οι Γυναίκες είναι αρκετά περισσότερες  από τους Άνδρες στα 5 Χλμ.
και στα 2,5 Χλμ.
4.Μελετώντας τα στοιχεία με βάση την ηλικιακή κατηγοριοποίηση ανά δεκαετία, βλέπουμε ότι η πρώτη μεγάλη κατηγορία συμμετεχόντων είναι οι ηλικίες, 04 – 14 ετών. Μπορούμε αβίαστα να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής για την συμμετοχή στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου των Μαθητών των Σχολείων και με αυτόν τον τρόπο η δημιουργία μελλοντικά δημοτών που θα έχουν συμπεριλάβει στην καθημερινότητα τους την άσκηση είναι σε εξαιρετικά καλή πορεία.

5.       Αν συνδυάσουμε και την δεύτερη μεγάλη κατηγορία συμμετεχόντων: 35 – 44 ετών, μπορούμε τότε να μιλήσουμε για την θεαματική παρουσία της οικογενειακής συμμετοχής .

6.       Εξίσου εντυπωσιακό είναι το στοιχείο της συμμετοχής ανά περιοχή διαμονής, όπου αφενός εμφανίζονται συμμετέχοντες από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, με την Πελοπόννησο να έχει τα πρωτεία με 3.434 συμμετοχές, με δεύτερη περιοχή την Αττική με 2.051 συμμετοχές
7.       Τέλος το εντυπωσιακότερο στοιχείο, για την Δημοτική Αρχή είναι ότι στο σύνολο των 5.681 εγγεγραμμένων συμμετεχόντων στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου οι 2.276 προήλθαν από τον Δήμο Ναυπλιέων, και για τους επαγγελματίες της πόλης, ότι παρέμειναν  την περίοδο του Μαραθωνίου 14 – 15 /03/15, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων πάνω από 2.500 άτομα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ