ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

3.158 φυτά και 134 δέντρα θα τοποθετηθούν στο κέντρο του Άργους - 5 μόνο τα γερασμένα δέντρα που κόπηκαν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:06:00 μ.μ. | |
 Δελτίο τύπου

Σχετικά με δημοσιεύματα περί της κοπής των επικίνδυνων δέντρων στο πάρκο της πόλης του Άργους, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
α)η κοπή των δέντρων δεν σχετίζεται με το έργο της Ανάπλασης του κέντρου ,εισηγήθηκε γι αυτό η αρμόδια υπηρεσία γεωπόνων του δήμου και λήφθηκαν οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

β) τα δέντρα που κόπηκαν ήταν γερασμένα, είχαν αρκετούς ξερούς κλάδους και κάποια από αυτά είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση. Επιπλέον το ύψος τους, που ξεπερνούσε τα 20 μέτρα, δεν δημιουργούσε σκίαση για τους επισκέπτες αλλά κίνδυνο με πρόσφατα παραδείγματα πτώσεων δέντρων . Τα υγιή δέντρα παρέμειναν στο πάρκο.

γ) με την ολοκλήρωση της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Άργους θα έχουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ πράσινο από πριν και δια του λόγου του αληθές επισυνάπτουμε την σχετική μελέτη πρασίνου στην οποία διαφαίνεται καθαρά πως τα δέντρα που θα τοποθετηθούν θα είναι περισσότερα από αυτά που εκριζώθηκαν(τα στρογγυλά σημεία στην μελέτη είναι τα προϋπάρχοντα των εργασιών ,δέντρα). Σύμφωνα με την μελέτη 129 καινούργια δέντρα θα φυτευτούν εξαιτίας της Ανάπλασης, συνυπολογίζοντας τα δέντρα που θα αντικαταστήσουν τα 5 που εκριζώθηκαν .Επίσης 3.158 φυτά θα τοποθετηθούν συνολικά σε όλο το μήκος των εργασιών της ανάπλασης.

δ) τα δέντρα τα οποία θα τοποθετηθούν θα είναι άνω των 4 μ. οπότε, δεν θα περιμένουμε 10 έως 20 χρόνια για σκίαση!!

Μια απλή δημοσιογραφική έρευνα στις αρμόδιες για κάθε θέμα, υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών θα αρκούσε ,καθώς θα πληροφορούσαν κάθε ενδιαφερόμενο έγκυρα και υπεύθυνα. Διότι το συγκεκριμένο θέμα χρίζει απαραιτήτων γνώσεων δασοπονίας –γεωπονίας για να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε (ανυπόγραφα άρθρα) πως τα επικίνδυνα δέντρα που υλοτόμησε η υπηρεσία πρασίνου μετά από άδεια της δασονομίας Άργους , δεν κλαδεύτηκαν σωστά όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα! Καλό θα ήταν να προηγείται ρεπορτάζ πριν την αρθρογραφία κάτι που προφανώς δεν έγινε .Οι υπηρεσίες του δήμου μας είναι στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ