ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Στον απόηχο μιας παράστασης ή όταν η θέληση υπερισχύει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | |
 Η φετινή παράσταση του Εργαστηρίου Ελληνικού Χορού ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες ή τουλάχιστον εμείς έτσι τη βιώσαμε. Λες και τα πρόσωπα των χορευτών ήταν πιο γελαστά, οι δεσμοί κάθε ομάδας ισχυρότεροι και το πάθος για τον χορό μεγαλύτερο από ποτέ...Γιατί;
Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από την παράσταση οι αντοχές όλων... δοκιμάστηκαν. Τα ατυχήματα ορθοπεδικής φύσης διαδέχονταν το ένα το άλλο, ενώ οι προβλέψεις για τον καιρό κάθε άλλο παρά ευνοϊκές ήταν για την πραγματοποίηση της παράστασης.
Όμως να, που χρειάζονται κάτι τέτοιες συγκυρίες για να διαπιστώσει κανείς, με τον καλύτερο τρόπο, την αξία των ανθρώπινων σχέσεων. Κάθε πρόβλημα που εμφανιζόταν ήταν η ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη προσφορά από τα μέλη του Εργαστηρίου. Ξαφνικά, κάθε μικρός ή μεγάλος χορευτής έκανε την παράσταση "δική του υπόθεση" και η βοήθεια από όλους όλο και μεγάλωνε.
Το απόγευμα της Δευτέρας, όλοι ήταν στο θεατράκι του ΟΣΕ από πολύ νωρίς. Καρέκλες, διακοσμητικά, οριοθέτηση του χώρου, όλα διευθετήθηκαν σε μηδενικό χρόνο. Ακόμα και τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει στον χώρο η νεροποντή του μεσημεριού λύθηκαν με εθελοντική εργασία.
Η βροχή που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6μ.μ., παρότι στέρησε τα χαμόγελα από τα πρόσωπά μας, δεν ήταν δυνατό να μας πτοήσει. Ο Δήμαρχος Ναυπλίου, αντιδρώντας άμεσα και αποτελεσματικά στο αίτημά μας, μας παραχώρησε το Κλειστό Γυμναστήριο, όμως κανένας δεν ήθελε να περιορίσει την εκδήλωση σε έναν κλειστό χώρο. Μείναμε όλοι εκεί, τραγουδώντας κάτω από ένα δέντρο, σίγουροι πως το σύμπαν θα συνωμοτούσε τελικά υπέρ μας, γιατί τίποτα δε θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην αποφασιστικότητα των μελών μας!
Η βροχή σταμάτησε, η εκδήλωση έγινε και, μάλιστα, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την ποιότητά της. Σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα τόσο οι μουσικοί που συμμετείχαν (οι πέντε από αυτούς χρόνια συνεργάτες και φίλοι μας, πια, και δύο καινούργιοι φίλοι, Κρητικοί μουσικοί που ταξίδεψαν από τις Αρχάνες ειδικά για την παράστασή μας), όσο και ο Ηλίας Παπαδόδημας και ο Γιάννης Παππάς που παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τις χορευτικές ομάδες, αλλά και ο Αδριανός Κατσούρης που μας χάρισε ένα εξαιρετικό ζεϊμπέκικο. Επίσης, ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας, ο οποίος με τον μεστό του λόγο μας χάρισε την "ακριβότερη" ανατροφοδότηση.
Ήταν, λοιπόν, μια επιτυχημένη παράσταση... Πώς αξιολογείται, όμως, αυτό; Μόνο από την αρτιότητα των χορών, των κοστουμιών, της μουσικής, των κειμένων; Όχι! Για εμάς η φετινή παράσταση ήταν μια ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ γιατί δικαίωσε την πίστη και την προσήλωσή μας στην πολιτιστική δημιουργία που απορρέει από την τοπική κοινωνία και τη διαρρέει ευεργετικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ