ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Επιστολή Κοδέλα στον Αν. Υπουργό Υγείας για σύσταση και λειτουργία σημείου παροχής υπηρεσιών ΚΕΠΑ στο Ν. Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. | |
 Επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλισεων, κ. Δ. Στρατούλη και στον Διοικητη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κ. Γ. Θεωνά με θέμα την ανάγκη σύστασης και λειτουργίας σημείου παροχής υπηρεσιών ΚΕΠΑ στο Ν. Αργολίδας:
Με αφορμή το Σ/Ν «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημήτρης Στρατούλης σας παραθέτω ερώτηση που είχα καταθέσει τον Οκτώβρη του 2013 και αφορούσε στην ανυπαρξία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στο Νομό Αργολίδας, με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία της μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρία σε όμορους Νομούς ή ακόμα και στην Αθήνα!

Με δεδομένη την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τα θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ και την προσπάθεια απλοποίησης της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, παρακαλώ να εξετάσετε την ανάγκη για σύσταση και λειτουργία σημείου παροχής υπηρεσιών ΚΕΠΑ στο ν. Αργολίδας, ζήτημα που αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών της Αργολίδας και το όποιο συνεχώς υπόσχονταν οι κυβερνώντες και ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε!

Ακολουθεί η ερώτηση όπως είχε κατατεθεί τον Οκτώβρη του 2013 (Αρ.Πρωτ. 2464/4.10.2013):

ΘΕΜΑ: Πότε θα δημιουργηθεί ΚΕΠΑ στο Νομό Αργολίδας;

Η ανυπαρξία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στο Νομό Αργολίδας δημιουργεί μια απαράδεκτη και απάνθρωπη κατάσταση για τα εκατοντάδες άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους στο νομό μας. Όσα και να πει κανείς για την ταλαιπωρία, την ψυχολογική εξόντωση, τον εξευτελισμό της αναμονής επί μήνες και της μετακίνησης σε άλλους νομούς, είναι λίγα αλλά και γνωστά τόσο στο υπουργείο σας όσο και στη διοίκηση του ΙΚΑ.

Σε Επίκαιρη Ερώτηση 49 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζαμε ως “Προμελετημένη και μεθοδευμένη τη δυσλειτουργία των ΚΕ.Π.Α.” με στόχο τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και αναφερόμασταν ευρύτερα στην πολιτική που ακολουθείται για τα άτομα με αναπηρία (δυσλειτουργία ΚΕΠΑ, μεθοδευμένη μείωση των ποσοστών αναπηρίας, μείωση αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, κ.ά.).

Στο Νομό Αργολίδας δεν έχουμε απλά τη δυσλειτουργία αλλά είναι ο μοναδικός νομός στην Πελοπόννησο όπου δεν υπάρχει καν ΚΕ.Π.Α.! Μάλιστα, η αναφορά από πλευράς υπουργείου σε ειδικά κλιμάκια που επισκέφθηκαν το νομό για να εξετάσουν κάποιους ασθενείς πέρα από επικοινωνιακούς σκοπούς που εξυπηρετούν δεν έλυσαν ούτε κατ' ελάχιστον το πρόβλημα των πάρα πολλών ατόμων με αναπηρία που περιμένουν επί μήνες στις ουρές των ΚΕ.Π.Α..

Επειδή, η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά δεν χωράει στους μνημονιακούς καταναγκασμούς και το χρέος της στήριξης των ατόμων με αναπηρία είναι σημαντικότερο από το χρέος προς τους δανειστές.

Επειδή, ειδικά σήμερα, σε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης και εξαθλίωσης το κράτος πρόνοιας πρέπει να αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες του και όχι να συρρικνωθεί ή κατεδαφιστεί.

Επειδή, οι μήνες και τα χρόνια περνούν μα οι ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία δεν περιμένουν.

Επειδή, η Αργολίδα δε ζητά κάποιο προνόμιο αλλά το δικαίωμα στην ίση και ανθρώπινη μεταχείριση.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Πότε θα δημιουργηθεί Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στο Νομό Αργολίδας με επαρκή στελέχωση και υλικοτεχνική υποδομή;

Με εκτίμηση
Δημήτρης Κοδέλας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ