ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη στους Δήμους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 π.μ. | |
  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015, από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις των ιδιωτών, που έχουν εμπλακεί στον τομέα της Καθαριότητας των Δήμων, «όπως και στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων από την πλευρά ορισμένων αιρετών», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 - Αθήνα), ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να άρει την απαγόρευση προσλήψεων στους Δήμους, που σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης των Υπηρεσιών τους. «Πρόβλημα το οποίο επιχειρούν να εκμεταλλευτούν συγκεκριμένα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα με στόχο, σε συνεννόηση και με τους αιρετούς να τους εκχωρηθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. Οι Δήμοι Κέρκυρας, Ελευσίνας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Πάργας, Ιωαννιτών και Σουλίου κ.α. αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα» επισημαίνεται.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά από την κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα το άρθρο 61 του Νόμου 3979/2011, που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων σε ιδιώτες, όπως επίσης και την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α., προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες και επείγουσες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού.

Δηλώνει, επίσης, αποφασισμένη να μείνει σταθερά στην "πρώτη γραμμή" του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, «προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και καλεί σε εγρήγορση και άμεση παρέμβαση του Συλλόγους-Μέλη της, «όπου επιχειρείται εκχώρηση της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ