ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Όχι μέχρι τέλους - Περήφανο όχι για τη νίκη του λάου μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. |
 Οι τελευταίες εξελίξεις κατέδειξαν περίτρανα ποιός είναι ο ρόλος της ΕΕ, της ΕΚΤ, και του ΔΝΤ: επιβολή με κάθε μέσο της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας και των μνημονίων διαρκείας. Κατέδειξαν, επίσης, το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής γραμμής για «έντιμο συμβιβασμό», «πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη», «ούτε ρήξη-ούτε υποταγή».
Ακόμα κι αν η κυβέρνηση, πιεζόμενη κι από τις διαθέσεις του κόσμου που τη στήριξε, φέρνει την πρόταση για δημοψήφισμα ως διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στους δανειστές, ο λαός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να πει ένα περήφανο και βροντερό ΟΧΙ.

ΟΧΙ στα παλιά και νέα μνημόνια. ΟΧΙ στην ανεργία, τη λιτότητα, την καταστρατήγηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, την ακύρωση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας. ΟΧΙ στο χρέος, το ευρώ και την ΕΕ. Ένα ΟΧΙ που θα ακυρώνει την επιστροφή στις μνημονιακές κυβερνητικές προτάσεις των 47+σελίδων και τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη.

Μπροστά στους εκβιασμούς των δανειστών που θα ενταθούν και στο κλίμα τρομοκρατίας που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν οι κυρίαρχοι, οικονομικοί, πολιτικοί και ιδεολογικοί μηχανισμοί, ένας δρόμος υπάρχει: ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του, να επιβάλλει στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων, έξοδο από ΟΝΕ, ρήξη και έξοδο από ΕΕ.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ανάγκη συγκρότησης κοινωνικοπολιτικού μετώπου για την έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού. Καλούμε όλους και όλες τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα, να δώσουμε μαζί τη μάχη για να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα και να αποτυπωθεί σε αυτό ένα περήφανο και νικηφόρο ΟΧΙ.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ