ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ξέχασες το Ναύπλιο, Νίκο Βούτση;…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:48:00 μ.μ. |
 «Ξύπνα συνάδελφε…Ξύπνα…». Ένοιωσα το χέρι του Νίκου να με αγγίζει απαλά στον ώμο και την ψιθυριστή φωνή να κάνει βόλτα στον λαβύρινθο του αυτιού, προσπαθώντας να με ξυπνήσει. Σε αντίθεση με τους θαλάμους των άλλων διμοιριών του περιβόητου «Πέτρινου Λόχου», το ξύπνημα σ’ αυτόν της 4ης διμοιρίας, όποιος και να ήταν θαλαμοφύλακας, θύμιζε περισσότερο το ξύπνημα της μάνας και του πατέρα, παρά τα «δυναμικά» στρατιωτικά εγερτήρια.
Η σύνθεση των μελών της διμοιρίας εξαιρετική, σε τέτοιο βαθμό που ο «δεξιότερος» στρατιώτης να είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ! Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων από τους νεότερους, εννοείται πως μιλάμε για άλλο ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή.
Ήταν Φλεβάρης του 1978, τον Ελληνικό στρατό διαφέντευε ο περιβόητος Ευάγγελος Αβέρωφ-«πρόγονος» του Κασιδιάρη και του Βορίδη και «παππούς» του Άδωνι, του Λοβέρδου, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ψαριανού.
Ουδείς, στο κολαστήριο του Κέντρου Μηχανικού του Ναυπλίου, είχε ακούσει κάτι για τη Δημοκρατία, όπως άλλωστε Δεν  είχε ακούσει και ο Τσέλιγκας Αβέρωφ, που απλά γεφύρωσε[εξ ου και «Γεφυροποιός»] και ένωσε ξανά τις όχθες της Δεξιάς, που οι ανάγκες των καιρών χώρισαν προσωρινά το 1967, μέχρι  το 1974.
Στο στρατό τίποτα δεν είχε αλλάξει, αφού όπως είπαμε τη Δημοκρατία Δεν την γνώριζαν και στοίβαζαν τα «μιάσματα» τους  κομμουνιστές στις Ίδιες μονάδες και στους Ίδιους τόπους, όπως στα παλιά-καλά χρόνια, για να «συμμορφωθούν και αναβαπτισθούν»!
Όχι….Όχι,…Τα ξερονήσια τα κατάργησαν!
Στο Ναύπλιο λοιπόν και στο περίφημο Σύνταγμα του Μηχανικού, είχα την «τύχη» να γνωρίσω κάτι από τις διηγήσεις των παλαιότερων και να βιώσω λίγη από την Μαυρίλα και τις Περιποιήσεις του Μετεμφυλιακού κράτους, προς τους ηττημένους του Εμφύλιου.
Ταυτόχρονα όμως είχα την τύχη να γνωρίσω και ορισμένους ξεχωριστούς Ανθρώπους και Αγωνιστές, βγαλμένους από τις Ομορφότερες στιγμές των αγώνων του παρελθόντος.
«Σημαδούρα» ανάμεσα τους ο Νίκος Βούτσης! Σεμνός, ταπεινός, χαμηλών τόνων και με σοφία δυσανάλογη της ηλικίας του.
Ήταν βέβαια έξι χρόνια μεγαλύτερος από μένα, το μυαλό του όμως σαφώς βαρύτερο από την ηλικία του.
Μου έκανε μεγάλη και φυσικά θετική εντύπωση, ο χαρακτήρας του «αντιήρωα» που έβγαζε ο Νίκος, όταν συνάδελφοι και σύντροφοι του από το Πολυτεχνείο, συνωστίζονταν ήδη στους κομματικούς διαδρόμους των μεγάλων πολιτικών φορέων, για να εξαργυρώσουν τις επιταγές της Δόξας από τη συμμετοχή τους, στην εξέγερση του Νοέμβρη του 1973!
Η άποψη του Βούτση; «Ο οποιοσδήποτε νέος θα μπορούσε να είναι στο Πολυτεχνείο εκείνες τις μέρες, αν του δινόταν η ευκαιρία» και…. « Με ένα ξέσπασμα λόγω νιότης Δεν γίνεσαι Αγωνιστής. Ο αγώνας είναι διαρκής. Κάθε μέρα δίνουμε εξετάσεις».
Η συνέχεια της  πορείας του στην Πολιτική, απέδειξε την σταθερότητα των Αρχών του, αφού σε αντίθεση με πολλούς Σαλταδόρους και Μισθοφόρους της γενιάς του, Δεν διαπραγματεύθηκε και Δεν πούλησε!
Η Ιστορία το έφερε έτσι, ώστε ο Πολιτικός χώρος, που ουδέποτε εγκατέλειψε ο Νίκος, να βρεθεί στην εξουσία, πράγμα που Δεν φαντάστηκε ποτέ ο ίδιος Ούτε και κανείς άλλος σ’ αυτήν την χώρα!
Παρά τις διαφωνίες, τις αντιρρήσεις και τις αμφιβολίες μου, το χάρηκα πραγματικά και για τον Συριζα και για τον Βούτση.
Πριν λίγες μέρες όμως, αγαπητοί φίλοι, ο παλιός εν Ναυπλίω Σύντροφος  με λύπησε πολύ. Βγήκε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο καλύπτοντας πλήρως τις πρακτικές και τις δηλώσεις Πανούση, δηλώνοντας πως οι Πολιτικές του Δεν είναι προσωπικές αλλά Κυβερνητικές! Είπε δηλαδή αυτό ακριβώς που επιζητούσε ο Περιβόητος υπουργός, «αδειάζοντας» την πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντοπούλου, τη νεολαία Συριζα, δεκάδες βουλευτές, εκατοντάδες στελέχη και εκατοντάδες χιλιάδες Αριστερών πολιτών και όχι μόνο!!
Καθαρή και σαφής η θέση σου Νίκο, επειδή όμως Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για την αίσθηση του βάρους της από μέρους σου, θέλω να σου θέσω μερικά ερωτήματα:
Υιοθετεί η ηγεσία της κυβέρνησης τις απαράδεκτες δηλώσεις Πανούση εναντίον Κωνσταντοπούλου, όπου εκτός των άλλων προβιβάζει την Αστυνομία σε θεσμό, Εφάμιλλο του Κοινοβουλίου;….
Την καλύπτουν οι υποτιμητικές, ειρωνικές και περιφρονητικές περιγραφές του, για την Αριστερά και τους Αριστερούς;…
Συμφωνεί με το Συνολικό και χωρίς εξαιρέσεις Χαϊδολόγημα του στην αστυνομία, όπως ακριβώς έπρατταν οι Φασίστες προκάτοχοι του;…
Υιοθετεί τις θέσεις του για τις Σκουριές, όπου έτσι κι αλλιώς είστε Βαριά εκτεθειμένοι;…
Μαζί του αποφασίσατε την χρήση Νεοναζιστών από την Αστυνομία, για την Διάλυση Διαδηλωτών με αφορμή το έγκλημα στα Ελληνικά πετρέλαια και το Αίσχος του Ασπρόπυργου;…
Επιβραβεύετε το χυδαίο υβρεολόγιο του Τσόγλανου γιού του Φασίστα υπουργού σας, εναντίον Βουλευτών του Συριζα;…
Και επί τέλους….Μπορείτε να μας εξηγήσετε και προτιμότερο εσύ προσωπικά, γιατί τοποθετήσατε σ’ αυτό το υπουργείο τον περιώνυμο Φασίστα-Πορφυρογέννητο-Κομματικοδίαιτο-Κρατικοδίαιτο και Εγκληματία Δωσίλογο Πανούση;…
Επειδή έχω το βίτσιο να προσπαθώ πάντα να κατανοήσω τον τρόπο που σκέφτεται ο «άλλος», μου τριβελίζει το μυαλό η ιδέα πως τον βάλατε εκεί, για να «λύσετε» το πρόβλημα των Φασιστικών θυλάκων της Αστυνομίας από μέσα!...
Πως σκεφτήκατε δηλαδή… «Ποιος ιδανικότερος να ξεκαθαρίσει τους Φασίστες από έναν Φασίστα;»…
Εύχομαι να κάνω λάθος, γιατί μου έρχονται πάλι στο μυαλό κουβέντες του Ναυπλίου, στις οποίες κρίναμε και κατακρίναμε συντρόφους, που πίστευαν πώς μπορούν να μετασχηματίσουν από μέσα, Αναπαλαιωμένους και Ιστορικά ξοφλημένους Κομματικούς σχηματισμούς και αποδείχτηκε πως είχαμε δίκιο…
Είχαμε δίκιο Νίκο Βούτση, γιατί άλλοι απ’ αυτούς έγιναν σαν τα μούτρα τους και άλλοι πήγαν στα σπίτια τους!...

Κόψτε λοιπόν άμεσα τον Ομφάλιο Λώρο, γιατί θα γίνετε σαν τα μούτρα του ή θα πάτε στα σπίτια σας! 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ