ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Αιδώς Αργείοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 π.μ. | |
Του Δημήτρη Σκούφη

Μόνο με την επανάληψη για μια ακόμη φορά της χιλιοειπωμένης φράσης "Αιδώς Αργείοι με την οποία ο Αίαντας επέπληξε, όσους από το φόβο πυρπόλησης των πλοίων τους από τους Τρώες, ετοιμάζονταν να ρίξουν τις ασπίδες και να τραπούν σε φυγή, εγκαταλείποντας το κοινό εκ μέρους των ΕΛΛΗΝΩΝ μέτωπο στον πόλεμο με την Τροία, κατέληξα τελικά ότι θα μπορούσα σήμερα να στηλιτεύσω αφενός την από 5ετίας διοίκηση του σημερινού Δήμου Άργους-Μυκηνών:
- για την εγκατάλειψη του συνόλου σχεδόν της περιφέρειάς του και

- αφετέρου την ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ επί του εν λόγω θέματος (της εγκατάλειψης δηλαδή των περισσοτέρων περιφερειακών περιοχών του Δήμου) στάση – αν όχι σιωπή με σημασία- και με την ανοχή-συνδρομή βεβαίως και του νόμου του Καλλικράτη, της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των μελών του Δ. Σ., την οποία ως γνωστόν αποτελούν οι εκλεγμένοι από το μοναδικό αστικό κέντρο του δηλ. το Άργος, τόσο κατά την προηγούμενη όσο και κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο. 
Σαν να μην έφταναν οι πολυεπίπεδες - κοινωνικές ,οικονομικές ,αναπτυξιακές κλπ διαφορές μεταξύ των συνενωθέντων δήμων που βοηθούσης και της τρέχουσας συγκυρίας δεν υπάρχει ο υ δ ε μ ί α προοπτική να συγκλίνουν έστω και κατ ελάχιστο , η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει ήδη προχωρήσει και στην πλήρη εγκατάλειψη διόλου ευκαταφρόνητων περιφερειακών δημοτικών κλπ κτιριακών εγκαταστάσεων όπως αυτών του πρώην Δήμου Λυρκείας. Και δεν μιλάμε για τα πρώην Κοινοτικά καταστήματα, Δημοτικά σχολεία ,Νηπιαγωγεία, άλλα Δημοτικά κτίρια κλπ μερικά εκ των οποίων έστω και με σημαντικές ελλείψεις και τώρα εξακολουθούν να στεγάζουν συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αγροτικά Ιατρεία κλπ αλλά και για το πρόσφατα ανεγερθέν στην Λυρκεία Δημαρχείο.
Πρόκειται για όσους δεν το γνωρίζουν για ένα νεότατο , σύγχρονο και πάνω από όλα λειτουργικό κτίριο, του οποίου αφού πρώτα αποψιλώθηκε και μάλιστα επιλεκτικά- αμέσως μετά την έναρξη του προγράμματος Καλλικράτη- ο πάσης φύσεως εξοπλισμός του, στη συνέχεια σχεδόν όλες οι εγκαταστάσεις του, πλην ενός γραφείου που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι του ΚΕΠ, αφέθηκαν να ρημάζουν αν και ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τους.

Για το κτιριακό αυτό συγκρότημα μάλιστα ο σημερινός Δήμος εξακολουθεί να εξυπηρετεί από τα έσοδα του δάνειο που είχε συναφθεί με το Τ.Π & Δ. για την ανέγερση του, με ένα ποσό του που ξεπερνά κατά έτος τα 25.000 ευρώ . 
Και δεν είναι μόνο η εξωτερική όψη του πρώην Δημαρχείου ούτε οι χώροι γύρω από αυτό που παρουσιάζουν θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης , φθορές κλπ . Είναι και η εντός του ίδιου κτιρίου εικόνα του που είναι πολύ πιο πολλές φορές ακόμα πιο απογοητευτική. Αδιάψευστα τεκμήρια των προαναφερθέντων μια σειρά από πολύ πρόσφατες φωτογραφίες τις οποίες και επισυνάπτω στο παρόν δημοσίευμα –παράκληση προς την Διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να μην συνεχίσει να μετατρέπει και σε κρίση «παιδείας και Πολιτισμού» την οικονομική κρίση που βιώνουμε ως χώρα και μαζί με την χώρα οι Δήμοι ολόκληρης της επικράτειάς της, οι πολίτες τους και όχι μόνο.

Η έως σήμερα σημειωθείσα εγκατάλειψη των περισσότερων περιφερειακών περιοχών του Δήμου είναι χωρίς καμιά αμφιβολία από μόνη της αρκετή να δρομολογήσει –αν δεν έχει κιόλας στο μεταξύ δρομολογήσει - μια ακόμη σειρά από νέες αρνητικές επιπτώσεις και εν τέλει σε ένα νέο κύμα πλήρους ερήμωσης τους .

Συνεπώς η μετατροπή σε κτήρια “φαντάσματα” των εκτός της σημερινής έδρας του Δήμου πάσης φύσεως δημοτικών κτηρίων μεταξύ των οποίων και πολλά και Ιστορικά Δημοτικά σχολεία , ειλικρινά παρέλκει.

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΦΗΣ
Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
τέως Δήμαρχος Λυρκείας Αργολίδος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ