ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σε δεινή οικονομική θέση το Γ.Ν. Αργολίδας - Ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας υπηρεσιών του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:22:00 π.μ. | |
  Σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου και αναρτήθηκε στο diavgeia με ημερομηνία 24-06-2015, μετά και από την αναφορά προς το Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου κ. Γκανά Παναγιώτη που καλεί, να εξετασθεί σοβαρά το ενδεχόμενο ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ με το σκεπτικό να διασωθούν πολύτιμοι πόροι για τη διάσωση των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ», προκύπτει η πολύ σοβαρή δεινή οικονομική θέση που έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 
Από την υπ’ αριθ. 16η/2015 πράξη 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
Ημερομηνία 24-06-2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30 
ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ οι κ.κ Πρόεδρος : Λάμπρος Δημητρογιάννης, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Μέλος : Σαρελάκου Κων/να 
Μέλος : Χαραμής Κωνσταντίνος 
Μέλος : Βασιλόπουλος Θεόδωρος 
Μέλος : Χρονόπουλος Κων/νος, Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας Ν.Μ. Άργους 
Μέλος : Γιαννακούλης Ηλίας, Δ/ντής Διοικητικής Υπηρεσίας Ν.Μ. Άργους 
Μέλος : Τόμπρας Αθανάσιος, Εκπρόσωπος Εργαζομένων πλήν Ιατρών 
Γραμματέας: Αριστέα Βασιλοπούλου, κλάδου ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους 

ΘΕΜΑ 20ο : Αναφορά του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου σχετικά με αναβολή τακτικών χειρουργείων τομέα, για τη θερινή περίοδο. 

Τίθεται υπ’ όψιν του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας η υπ’ αριθ. 279/23-6-2015 εισήγηση της Διευθύντριας Διοικητικής Υπηρεσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, η οποία έχει ως εξής: 

«Σας υποβάλλουμε την υπ’ αριθ. 3970/17-06-2015 αναφορά του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου κ. Γκανά Παναγιώτη, η οποία έχει ως ακολούθως: «Μετά από πολλές συναντήσεις με την Διοικητική Διευθύντρια του Νοσοκομείου, τη Διευθύνουσα, το Σύλλογο Εργαζομένων και τους συνεργάτες χειρουργούς για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό απαραίτητο για τη διενέργεια των επεμβάσεων του Τομέα και ενόψει της θερινής περιόδου αιχμής, παρακαλώ όπως εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ με το σκεπτικό να διασωθούν πολύτιμοι πόροι για τη διάσωση των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ»

Θέτουμε υπ’ όψιν του Δ.Σ. τo υπ’ αριθ. πρωτ. 4585/5-6-2015 έγγραφο του Διοικητού του Γ.Ν. Αργολίδας προς την 6η ΥΠΕ, το υπ’ αριθ. πρωτ. 3346/20-5-2015 έγγραφο της Διευθύντριας Διοικητικής Υπηρεσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου προς το Υπουργείο Υγείας, καθώς και την υπ’ αριθ. 3182/2-6-2015 ερώτηση του Βουλευτή κ. Ι. Ανδριανού, αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα (ανεπαρκή διαθέσιμα υπόλοιπα πιστώσεων) και την έλλειψη προσωπικού για τις δύο (2) Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου (διαβάζονται τα έγγραφα). Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω έγγραφα και δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας να ανταποκριθούν και οι δύο (2) Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου στις υποχρεώσεις τους, οι οποίες είναι η προμήθεια των απαραίτητων υλικών – υπηρεσιών προκειμένου να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό ευθύνης μας, προβαίνουμε στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ στην οποία ανήκουμε, σχετικά με τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γ.Ν. Αργολίδας και η οποία κατάσταση οδηγεί μαθηματικά στην αναστολή λειτουργίας τακτικών εξωτερικών ιατρείων, Εργαστηρίων και αναβολή ψυχρών χειρουργείων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών – πολιτών. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, αφού έλαβε υπ’ όψιν: 
-Την εισήγηση του Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας 
-Τις αρμοδιότητες του Δ.Σ. σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3329/2005 (ΦΕΚ 81/4-4-2005/τεύχος Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει 
-Την υπ’ αριθ. ΔΥ1δ/Γ.Π. 2057 απόφαση Υ.Υ. περί ορισμού μελών Δ.Σ. του Γ.Ν. Αργολίδας 
-Την υπ’ αριθ. Υ4α/οικ. 91432/25-7-2011 (ΦΕΚ 2012/τ.Β΄/9-9-2011 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης περί καθορισμού αρμοδιοτήτων του Ενιαίου Συλλογικού Οργάνου Διοίκησης και μετά διαλογική συζήτηση 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 

Την ενημέρωση του Υπουργείο Υγείας και της 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου καθώς και των υπόλοιπων τοπικών θεσμών και φορέων για την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει το Γ.Ν. Αργολίδας καθώς και τις ελλείψεις προσωπικού, τα οποία και τα δύο σε συνδυασμό οδηγούν πιθανόν στην αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ