ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Καραμολέγκου: Στης Βαγγελίστρας την ποδιά σφάζονται παλικάρια

Της Μαργαρίτας Καραμολέγκου
Δημοτική σύμβουλος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Πράγματι είναι απορίας άξιο γιατί κάτι τόσο αυτονόητο, όσο η παροχή αλληλεγγύης η παροχή γευμάτων σε απόρους συγκεκριμένα, έχει γίνει από τη Δημοτική αρχή, την αντιπολίτευση, τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας,δικηγόρους, πολίτες, το πεδίο μάχης των τελευταίων μηνών.



Η απλή λογική υπαγορεύει ότι η εκκλησία καλώς έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την βοήθεια που της αναλογεί να προσφέρει στην πρωτοφανή κρίση, πολίτες προστρέχουν εθελοντικά να συνδράμουν και να ανακουφίσουν συμπολίτες, ο Δήμος συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή και συντονίζει, η αντιπολίτευση στηρίζει την προσπάθεια, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας συνεπικουρεί και ο κόσμος δεν πεινά.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αυτά θα συνέβαιναν μόνο σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Το μόνο που θα κρατήσουμε από τα παραπάνω είναι η εθελοντική παροχή βοήθειας των συμπολιτών στο συσσίτιο που είναι αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτη καθώς και την αρχική πρωτοβουλία του Ιερού Ναού για την παροχή του συσίτιου καθώς:

-ο Δήμος δεν έχει βοηθήσει και συντονίσει όσο θα έπρεπε τόσο την συγκεκριμένη προσπάθεια αλλά και τις προσπάθειες άλλων οργανώσεων που παρέχουν αλληλεγγύη.
-ο Ιερός Ναός μέσω δικηγόρων έβαλε κι άλλα θέματα στο τραπέζι ισχυριζόμενος ότι σχετίζονται με την παροχή συσσιτίου. Έτσι όμως εύλογα δίνεται η εντύπωση ότι τα θέματα αυτά χρησιμοποιούνται σαν μοχλός πίεσης και εκβιασμού.
-τοπικοί άρχοντες προβάλλονται, αλλά θα προβληθούν και και στο μέλλον πολύ περισσότερο μέσα από προσωπικές επιθέσεις και κομματική – παραταξιακή εκμετάλλευση πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.
-απλές υποδομές (χώροι αποθήκευσης) δεν χορηγούνται από το Δήμο και τη Μητρόπολη προκειμένου να διευκολύνουν την εργασία των εθελοντών που ταλαιπωρούνται.
-δεν υπάρχουν άλλοι θεσμοί για να απαλύνουμε τις επιπτώσεις της κρίσης σε τοπικό επίπεδο

Στο δημοτικό συμβούλιο, όταν συζητήθηκε το θέμα της παροχής του συσσιτίου από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας ψηφίσαμε τη συνέχισή του, διότι ο Ιερός Ναός έχει ήδη δημιουργήσει κάποιες υποδομές και προϋποθέσεις.

Τονίσαμε την άμεση ανάγκη να ενισχυθούν περαιτέρω οι υπάρχουσες υποδομές από το Δήμο για να συνεχίσει το συσσίτιο να παρέχεται απρόσκοπτα. Αντιληφθήκαμε όμως και την τάση να ασκηθεί πίεση μέσω του συσσιτίου πέραν του θεμιτού, να εκβιαστεί ηθικά η κοινωνία και έτσι να επιλυθούν οικονομικές και νομικές διαφορές μεταξύ του Δήμου και του Ιερού Ναού. Αυτό το καταγγείλαμε άμεσα και δημόσια.

Η δημιουργία δημοτικού συσσιτίου όπως αιτήθηκε μέρος της αντιπολίτευσης, είναι ένα απολύτως άκαιρο αίτημα, τη στιγμή που ήδη έχουμε μία τέτοια δομή στα όρια του Δήμου μας και τη στιγμή επίσης που λείπουν από αυτόν άλλες κοινωνικές παροχές και διευκολύνσεις όπως κοινωνικό ιατρείο, απογευματινοί παιδικοί σταθμοί για τις εργαζόμενες μητέρες, κοινωνικό παντοπωλείο υπολειτουργία γηροκομείου.

Έτσι λοιπόν

-Καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, ενισχύοντας το έργο των εθελοντών.
Η δημοτική αρχή καλείται να βρει λύση για τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους αποθήκευσης τροφίμων και παρασκευής γευμάτων.
-Η Ιερά Μητρόπολη καλείται να συνδράμει στο παραπάνω αίτημα περί χώρων, παραχωρώντας για χρήση χώρους του παλαιού οικοτροφείου.

Συνάδελφοι της αντιπολίτευσης μην αναλώνεστε σε μη πραγματοποιήσιμες προτάσεις απλά και μόνο για να εντυπωσιάζετε. Δεν χωρούν εδώ φτηνά πολιτικά παιχνίδια.

Τα ερωτήματα τελικά που πρέπει να μπουν σε όλους είναι απλά.

1-Εκμεταλλεύεσαι με κάποιον τρόπο – προσωπικό, πολιτικό, οικονομικό, ή οποιοδήποτε άλλο- την πείνα, την αγωνία, τη δυστυχία, την ευαισθησία κάποιου;

2– Είσαι διατεθειμένος να εργαστείς/ συνεργαστείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

3- Μπορείς να απαλύνεις τις συνέπειες της κρίσης δημιουργώντας θεσμούς αντιγραφειοκρατικούς και ενεργοποιώντας την κοινωνία;

Ας απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα και ας βοηθήσουμε όλοι φιλότιμα χωρίς τυμπανοκρουσίες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ