ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κοδέλας στο Bloomberg: Δεν μπορώ να υποστηρίξω μία συμφωνία που είναι αντίθετη στην προεκλογικές μας δεσμεύσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. | | |
 Τρίτη φορά σε μία εβδομάδα θα συναντηθούν την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομιών της ευρωζώνης για να διασφαλίσουν μία συμφωνία που θα αποτρέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας, αναφέρει το Bloomberg. Σύμφωνα με το Bloomberg, μία εβδομάδα πριν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, η συμφωνία εμφανίζεται πιθανή, μετά και τις δηλώσεις Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως σημειώνεται παραμένουν κάποια εμπόδια που πρέπει ξεπεραστούν, όπως η ψηφοφορία από το γερμανικό και το ελληνικό Κοινοβούλιο και να προσδιοριστεί ο ρόλος που θα παίξει το ΔΝΤ, με αναλυτές να αναφέρουν ότι θα βρεθεί τελικά μία λύση.

"Έχουμε δει αρκετή πρόοδο ώστε να είναι πια ορατή μία λύση", γράφει σε μήνυμά του προς τους πελάτες του ο Erik Nielsen, οικονομολόγος της Unicredit στο Λονδίνο.

"Ο κίνδυνος των καθυστερούμενων οφειλών έχει μειωθεί σημαντικά", σημειώνει.

Το πρακτορείο αναφέρεται στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες και την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των θεσμών, με Ευρωπαίους αξιωματούχους να αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σοβαρές προτάσεις.

Ακόμα και να εξασφαλιστεί μία συμφωνία, μπορεί να είναι αργά πια για να μπορέσει η Ελλάδα να πληρώσει εντός των περιθωρίων τα 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, αναφέρει το Bloomberg.

"Oι θεσμοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνει καμία εκταμίευση χρημάτων πριν το ελληνικό Κοινοβούλιο αποδεχτεί τα προαπαιτούμενα", αναφέρει ο Αθανάσιος Βμαβακίδης Στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.

"Αυτά τα προαπαιτούμενα κάνουν αδύνατο η Ελλάδα να λάβει νέα δάνεια έως τις 30 Ιουνίου", σημειώνει.

Το πρακτορείο στέκεται στο πολιτικό κόστος που θα έχει η συμφωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω μία συμφωνία που είναι αντίθετη στην προεκλογικές μας δεσμεύσεις", αναφέρει στο Bloomberg o Δημήτρης Κοδέλας βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν με νοιάζει για τις συνέπειες της απόφασής μου", σημειώνει.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ