ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Θύμα εκβίασης η κόρη του Τατούλη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. |
 Θύμα εκβίασης και δυσφήμησης μέσω διαδικτύου από τρεις γυναίκες, δύο εκ των οποίων φέρεται ότι είναι δημοτικοί σύμβουλοι (!) σε Ηλεία και Αττική, έπεσε η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Η 33χρονη Εύη Τατούλη λάμβανε ακόμα και τηλεφωνικές απειλές κατά της οικογένειάς της ήδη από τον Ιανουάριο.
Ολο αυτό το διάστημα η ομάδα εκβιαστών απαιτούσε από τη νεαρή πολιτευτή Αρκαδίας να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ προκειμένου να πάψουν οι απειλές και οι κακόβουλες αναρτήσεις σε τρία διαφορετικά blogs ότι δήθεν η Εύη Τατούλη χρηματίζεται από ανθρώπους της διαπλοκής για να προωθεί τα συμφέροντά τους!

«Δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω ή να φοβηθώ και για τον λόγο αυτόν πήρα την απόφαση να απευθυνθώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η υπηρεσία αυτή είναι το αποκούμπι του πολίτη» είπε στην «Espresso» η 33χρονη μητέρα τριών παιδιών.

Προσβλητικά σχόλια

Ενώ οι απειλές και τα προσβλητικά διαδικτυακά σχόλια εις βάρος της άρχισαν να πληθαίνουν, η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου απευθύνθηκε προσωπικά στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη και έκανε την καταγγελία για το «μαρτύριο» που βίωνε, καθώς ο εκβιασμός εις βάρος της είχε γίνει πια καθημερινότητα, με συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις.

Αμέσως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους αρμόδιους παρόχους του διαδικτύου. Κατόπιν ψηφιακής έρευνας προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη των προσώπων που προέβαιναν στις επίμαχες αναρτήσεις αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις σε Αθήνα και Τρίπολη, ενώ ακολούθησαν κατ' οίκον έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Δίωξης, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών γυναικών, ηλικίας 35, 40 και 59 ετών, οι οποίες φέρεται ότι είναι διαχειρίστριες των συγκεκριμένων blogs. «Είμαι βασικός υπερασπιστής της ελευθερίας του διαδικτύου. Ομως η ανώνυμη αρθρογραφία σε διάφορα blogs και sites δυστυχώς αποτελεί ένα κομμάτι του νοσηρού πολιτικού συστήματος. Και σε αυτό είμαι απέναντι» πρόσθεσε μιλώντας στην «Espresso» η Εύη Τατούλη.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάσχεσαν από τα σπίτια των τριών γυναικών δύο εσωτερικούς σκληρούς δίσκους και έναν εξωτερικό, οι οποίοι ήδη έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ