ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Μανιάτης: Να πουμε ναι στην Ελλάδα – Ναι στην Ελπίδα – Ναι στην Ευρώπη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. | |
 Η Ελλάδα χθες το βράδυ χρεοκόπησε, η Ελλάδα χθες το βράδυ γονάτισε. Κάνουμε έκκληση στα μέλη της σημερινής κυβέρνησης να σιωπήσουν επιτέλους. Να σιωπήσει ο κ. Παππάς που είπε ότι αύριο ξημερώνει μια καλή μέρα, να σιωπήσει η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, να σιωπήσει ο κ. Λαφαζάνης που χθες έδωσε συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο Rossiya 24 και είπε ότι πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς οι Έλληνες γιατί ακόμη δεν υπάρχουν ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης στα ράφια των Super Market. 

Κι επιτέλους να σιωπήσει ο βιρτουόζος κ. Βαρουφάκης, ο οποίος κάθε μέρα πηγαίνει 11.00΄π.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών, βγάζοντας την κάσκα για να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις. Ας λυπηθούν επιτέλους τους αγνούς πολίτες που επένδυσαν τις ελπίδες τους στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τώρα βλέπουν τις ελπίδες τους να καταρρέουν.

Δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μια εθνική καταστροφή. Αυτή τη στιγμή που η χώρα μας πέφτει στον γκρεμό, ψάχνουμε όλοι το κλαδί από το οποίο θα πιαστούμε και κλαδί υπάρχει, αρκεί να υπάρχει σωφροσύνη σε αυτούς που κυβερνούν τον τόπο.

Χθες και προχθές μπήκαν ορισμένοι τύποι με ονοματεπώνυμο και φασιστική ιδεολογική καταβολή, ανεξαρτήτως περιτυλίγματος, και διέλυσαν τα Διοικητικά Συμβούλια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δύο Επιστημονικών Φορέων που ήθελαν να πουν στον ελληνικό λαό την άποψη τους.
Που βρισκόμαστε σήμερα:

· Τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε διακινδύνευση. Ο κ. Νταβούτογλου χθες με περισσή ευγένεια προσεφέρθη να βοηθήσει την Ελλάδα. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία.

· Οι αγορές δεν «παίρνουν χαμπάρι» τίποτα. Ουσιαστικά το πυρηνικό όπλο της κυβέρνησης ότι εγώ θα αυτοκτονήσω αλλά θα σας πάρω μαζί μου, εξεράγη αλλά μόνο γι ’αυτόν που αυτοκτονεί και όχι για τους υπολοίπους.

· Υπάρχει πολύ στενή συνεργασία ανάμεσα στους κύκλους που θέλουν να βγει η Ελλάδα έξω από το ευρώ και την Ευρωζώνη, δηλ. οι ακροδεξιοί κύκλοι της Ελλάδας – Χρυσή Αυγή, η κα Λεπέν στη Γαλλία η οποία συγχαίρει τους Έλληνες για την απόφασή τους, νεοφιλελεύθεροι κύκλοι στη Γερμανία και αλλαχού που μιλούσαν πάντα για σκληρό πυρήνα του ευρώ που κακώς έχει δεχτεί τα μαύρα πρόβατα τους Έλληνες.

6. Βασικοί σταθμοί:

- 25 Ιανουαρίου 2015 προτείνει η τότε ελληνική κυβέρνηση ένα πακέτο ύψους 1 δις ευρώ. Το αρνούνται οι εταίροι και προτείνουν πακέτο ύψους 1,7 δις ευρώ.

- Πάμε σε εκλογές και αλλάζει η κυβέρνηση.

- Πριν 10 μέρες ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, προτείνει στους εταίρους νέο πακέτο, επέκταση του υφισταμένου και μέτρα 8 δις ευρώ.

- Χθες ο κ. Τσίπρας προτείνει στους εταίρους νέο μνημόνιο, μέτρα ύψους 29 δις ευρώ και να έχουμε χάσει και τα 11 δις του ΚΠΣ.

- Την Κυριακή, μετά ένα απευκταίο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ο λογαριασμός θα φτάσει στα ουράνια.
Στο ερώτημα αν αυτή τη στιγμή υπάρχει διέξοδος, απαντώ: Ναι, η Ελλάδα μπορεί να σωθεί, αρκεί την Κυριακή, αν γίνει το δημοψήφισμα, ο λαός να πει ένα βροντερό ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ελπίδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη και αμέσως, με πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα, να συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών και η χώρα συντεταγμένα και με ομόνοια να προχωρήσει. Τώρα βαδίζουμε σε εθνικό διχασμό.
Ο κ. Τσίπρας για μία φορά να μην σκεφτεί το κομματικό του συμφέρον, αλλά το καλό της πατρίδας.
Σήμερα ο κ. Τσίπρας πρέπει με γενναιότητα να πάρει απόφαση να συγκληθεί η Βουλή των Ελλήνων και να ακυρώσει το δημοψήφισμα, διότι πρόκειται για ένα δημοψήφισμα επί ανυπάρκτου ερωτήματος.

Η κα Γεννηματά χθες έστειλε επιστολή και μίλησε προσωπικά με όλους τους Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες της Ευρώπης, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, τον Ρέντσι, τον Γκάμπριελ, τον Ολάντ, κ.ά. (η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον κ. Τσίπρα). Η επιστολή αυτή λέει: α) Τώρα ο κ. Τσίπρας ζητά Συμβούλιο Κορυφής και β) Το Συμβούλιο αυτό να αποφασίσει για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας μέχρι να διαμορφωθεί μία πρόταση δίκαιη και βιώσιμη. Η κα Γεννηματά χρησιμοποίησε τη λέξη «Κοινοτική Αλληλεγγύη» που όλοι θέλουμε να υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση συμφωνεί ότι με την πρόταση της κας Γεννηματά μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος στο σημερινό αδιέξοδο;;;;

Χθες ο αντιπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν από το Κρεμλίνο είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να λύσει τα προβλήματα εσωτερικά και να μη φύγει από την Ευρώπη. Προχθές ο Κινέζος Πρόεδρος έκανε ανάλογη δήλωση. Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. Ομπάμα, και όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που αγαπούν την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού, κ. Ρέντσι.

Είναι η πρώτη φορά ιστορικά που η Ελλάδα είναι απελπιστικά, τρομακτικά μόνη, χωρίς ούτε έναν σύμμαχο, όταν όλος ο κόσμος γύρω της, από τη Λιβύη, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ, την Ουκρανία, καίγεται.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ