ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μ.ΑΡ.Σ.: Οχι μέχρι τέλους! - Ώρα δράσης και όχι αναμονής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:55:00 μ.μ. |
 Χαιρετίζουμε την ηρωική και σαρωτική νίκη του ταξικού, λαϊκού, υπερήφανου ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, ενός ΟΧΙ που ξανακάνει επίκαιρο το αίτημα της λαϊκής κυριαρχίας. Το ποσοστό που κατέκτησε το ΟΧΙ είναι ένας άθλος ενάντια σε θεούς και δαίμονες, σε όλο το ισχυρό μπλοκ της οικονομικής, τραπεζικής, μιντιακής, εργοδοτικής εξουσίας. Η χώρα μας δε θα είναι ποτέ πια η ίδια. Τώρα οι εργαζόμενοι, ο λαός, οι φτωχοί ξέρουν τι σημαίνει εκβιαστές της Ε.Ε., ναινέκοι πολιτικοί, δημοκρατία της παραπληροφόρησης, διαπλεκόμενο αστικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, τι σημαίνει να σε βλέπουν ως προτεκτοράτο οι Ευρωπαίοι «εταίροι».
Η ψήφος αυτή βάζει φραγμό στην πραξικοπηματική παλινόρθωση του πολιτικού προσωπικού και των δυνάμεων που κατέστρεψαν την ελληνική κοινωνία επί 5 και όχι μόνο χρόνια. Η ψήφος αυτή αφήνει παράθυρο για το λαϊκό κίνημα να συνεχίσει από καλύτερες θέσεις, συγκρινόμενη με ένα ατιμωτικό ΝΑΙ, τη δράση του για την οριστική ανατροπή των μνημονίων, πέρα και ενάντια στις ανεδαφικές κυβερνητικές θέσεις για επαναδιαπραγμάτευση τους.

Το ΟΧΙ του λαού δέχτηκε λυσσαλέα επίθεση από το εσωτερικό μαύρο μέτωπο. Δεν ήταν αίτημα για «εθνική συνεννόηση» με το μέτωπο αυτό. Τα κάθε λογής «κοινά ανακοινωθέντα» με τους εκπροσώπους των μνημονιακών κομμάτων προσβάλλουν τη λαϊκή βούληση και παραπέμπουν στο αδιέξοδο της με κάθε τρόπο υπογραφής μνημονιακής συμφωνίας.

Tο καθησυχαστικό διάγγελμα Τσίπρα, οι όρκοι στην Ε.Ε., και στην πάση θυσία συμφωνία, τα καλέσματα για εθνική ενότητα στο μαύρο μέτωπο των εκπροσώπων του ΝΑΙ και η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, η θυσία του Βαρουφάκη ως ένδειξη καλής θελήσεως στους δανειστές, δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στη λογική της εξημέρωσης του θηρίου. Όμως το θηρίο (εγχώριο και ευρωπαϊκό σύστημα) έδειξε τα δόντια του αυτή τη βδομάδα και οι αυταπάτες για εξημέρωση θα οδηγήσουν σε ήττα. Για το λαό, τους εργαζόμενους δεν είναι η ώρα να αφήσουμε αυτό το ΟΧΙ να το διαχειριστεί το αποτυχημένο κυβερνητικό επιτελείο.

Δεν είναι επίσης η ώρα να παρακολουθήσουμε ξανά το «δράμα» της διαπραγμάτευσης με τα πήγαινε έλα αξιωματούχων και κειμένων από την Αθήνα στις Βρυξέλλες. Τώρα είναι η ώρα της δράσης!

Οι επιδιώξεις των δανειστών θα συνεχίσουν να κινούνται στο ίδιο πλαίσιο. Συνέχεια του μνημονιακού πλαισίου και φθορά έως ανατροπή της κυβέρνησης που στα μάτια της Ευρώπης έχει πει όχι στη λιτότητα. Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το μνημονιακό πλαίσιο. Οι διατυπώσεις που ζητάει για το χρέος είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Κανένα κούρεμα από μόνο του ή αναδιάρθρωση δεν κάνει βιώσιμο το χρέος εντός ευρωζώνης και κανόνων της Ε.Ε. Ειδικά όταν συνοδεύεται από λιτότητα και υφεσιακές πολιτικές όπως αυτές που προτείνει η κυβέρνηση.

Οι προσπάθειες των δανειστών για φθορά της κυβέρνησης το πιθανότερο είναι να εστιαστούν σε μια μακρόσυρτη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες κλειστές ή σε συνθήκες capital control, με την οικονομία «να ουρλιάζει», με επιχειρήσεις (τις πιο αδύναμες) να κλείνουν, με τα ΕΣΠΑ παγωμένα, με τους δημοσίους υπαλλήλους απλήρωτους ή μισοπληρωμένους, με τον τουρισμό να δέχεται τελειωτικό πλήγμα. Η κυβέρνηση θα τείνει να χάνει τη λαϊκή βάση που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο πέραν της διαπραγμάτευσης. Και γνωρίζουν ότι σε αυτήν την κυβέρνηση θα υπάρξουν από τις πρώτες μέρες «πιέσεων» φωνές (Δραγασάκης και όχι μόνο) που θα ζητάνε γρήγορα υπογραφή και παράδοση.

Το ΟΧΙ της Κυριακής, τη Δευτέρα, μετατρέπεται από την κυβέρνηση γρήγορα σε ΝΑΙ. Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της βάσης της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και ειδικά της αντιΕΕ Αριστεράς, της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ που σήκωσε με συνέπεια το βάρος της καμπάνιας του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, των αγωνιστών του ΚΚΕ που απειθαρχούν στο αντιμετωπικό κρεσέντο, τις στρεψοδικίες και τον καταστροφικό αναχωρητισμό της ηγεσίας του ΚΚΕ. Μόνο αυτοί μπορούν να υπερασπίσουν το ΟΧΙ του λαού.

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ σημαίνει διέξοδο από αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, από το νέο εγκλωβισμό που στήνουν δανειστές και κυβέρνηση.

Το λαϊκό κίνημα απαιτεί τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων και την εφαρμογή μέτρων εδώ και τώρα για να μη γυρίσουμε δια της διολίσθησης στα μνημόνια:

1.) Έξοδος από την ευρωζώνη, ρήξη με την ΕΕ! Λύσεις στο πρόβλημα της ρευστότητας ΑΜΕΣΑ. Τέλος στα ψέματα και στο φόβο για το νέο νόμισμα. Αλλιώς μέσα από την παράταση των διαπραγματεύσεων μέσω της ασφυξίας και του σαπίσματος της οικονομίας γυρνάμε σε μνημόνια. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, εθνικοποίηση και ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών χωρίς επιστροφή των 100 δις ELA για να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες με συνέχεια στον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων ειδικά για το εξωτερικό. Εκτύπωση εθνικού νομίσματος με απόσυρση των ευρώ από την αγορά. Άμεση χορήγηση χαμηλότοκων δανείων και αντισταθμιστικών μέτρων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τις απώλειες που έχουν υποστεί και θα υποστούν κατά τη μετάβαση. Στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, EFSF.

2.) Φιλολαϊκά μέτρα-μονομερείς ενέργειες τώρα! Ριζική αναδιανομή εισοδήματος και ρύθμιση χρεών προς όφελος των εργαζομένων και του λαού! Αύξηση στον κατώτατο μισθό! Ψήφιση νόμου για συλλογικές συμβάσεις! Άμεση διαγραφή χρεών ΕΝΦΙΑ για τα χαμηλά εισοδήματα και κατάργηση του σχετικού νόμου! Εθνικοποίηση ΔΕΗ και δωρεάν ρεύμα για τα χαμηλά εισοδήματα για τους μήνες της μετάβασης στο νέο νόμισμα.

3.) Έκτακτος φόρος στον μεγάλο πλούτο για άντληση πόρων για τα φιλολαϊκά μέτρα. Σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, σε κέρδη μεγάλων και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα τεκμήρια πολυτελούς ζωής.

4.) Καμία μερίδα των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, των φτωχών ενάντια στη ρήξη! Μέριμνα για το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Μέριμνα για τις επιδοτήσεις των αγροτών σε περίπτωση τιμωρητικής διακοπής ή αναστολή τους. Προτεραιότητα για δαπάνες σε νοσοκομεία-υγεία-παιδικούς σταθμούς-πρόνοια. Συγκεκριμένο σχέδιο για τη μισθοδοσία των 700.000 δημ. υπαλλήλων.

5.) Καμία απόλυση στον ιδιωτικό τομέα! Καμία απόλυση σε μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις-βιομηχανίες. Κανένα λοκ άουτ δε θα γίνει ανεκτό. Σε περίπτωση κλεισίματος και φυγής του εργοδότη εθνικοποίηση και λειτουργία με εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Χαμηλότοκα δάνεια για μικρομεσαίες και οικογενειακές «προβληματικές» επιχειρήσεις που κλονίζονται.

6.) Ξήλωμα του σάπιου μνημονιακού συστήματος. Πρώτο μέτρο σκληρά πρόστιμα και αναστολή έως κλείσιμο λειτουργίας των ιδιωτικών ΜΜΕ που ξεπέρασαν κάθε νόμο, κάθε κανόνα του ΕΣΡ και λειτούργησαν ανοιχτά ως ιδιωτικοί προπαγανδιστές των εφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων και τραπεζιτών μεγαλομέτοχών τους. Δεύτερο το ξήλωμα του Στουρνάρα και της Κατσέλη από τις θέσεις τους. Τρίτον ξήλωμα διοικητών νοσοκομείων και άλλων ευαίσθητων τομέων (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.).

7.) Οργάνωση του λαού σε επιτροπές ανά Δήμο σε συνεργασία με τις δομές αλληλεγγύης και τις άλλες συλλογικότητες, για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων σε ελλείψεις, καταγγελίας προβλημάτων με κρατικούς αξιωματούχους, καταγγελία φαινομένων αισχροκέρδειας και μαύρης αγοράς κατά το διάστημα της μετάβασης στο νέο νόμισμα. Οργάνωση διαλόγου σε πανεθνικό επίπεδο, μέσα από αυτές τις επιτροπές, για ένα σχέδιο παραγωγικής, πολιτικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.

8.) Μια τέτοια πολιτική απαιτεί ρήξη με τις φωνές της πάσης θυσίας συμφωνίας. Αποπομπή όποιου κυβερνητικού-κρατικού στελέχους σαμποτάρει τα αναγκαία μέτρα ρήξης, μέτρα που οργανώνουν με φιλολαϊκό τρόπο το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ