ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Από σήμερα οι αιτήσεις για το Voucher Τουρισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 π.μ. |
 Από σήμερα έως Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 29 ετών, στον τομέα του Τουρισμού. Στόχος της επιταγής επαγγελματικής κατάρτισης (voucher) απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και πιστοποίησης προσόντων έχει στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα του Τουρισμού.

Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Από τους συνολικά 8.000 ωφελούμενους, οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.insete-training.gr από σήμερα έως και τις 30 Ιουλίου.

Οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να λάβουν κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση σε επτά βασικές ειδικότητες του κλάδου του τουρισμού.

Με βάση τον ανασχεδιασμό του προγράμματος έγιναν οι εξής αλλαγές:
- Δημιουργείται ειδικό μητρώο των επιχειρήσεων του κλάδου που θα ζητούν άνεργους για πρακτική άσκηση (ανά ειδικότητα και περιοχή). Έτσι εξασφαλίζεται πλέον η άμεση εμπλοκή των επιχειρήσεων του κλάδου στην υλοποίηση του προγράμματος.
- Πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η υποκατάσταση εργασίας κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης των ανέργων στις επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις στις οποίες θα κάνουν πρακτική οι άνεργοι δεν θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της ένταξής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.insete-training.gr

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ στο Ναύπλιο, τηλέφωνο 6976814650 & 2752023713 , e-mail: kapodistriako@outlook. com, στην οδό Αγαπητού 1 (πρώην ΟΑΕΔ-πίσω από το κατάστημα Γερμανός.

Με τη συνδρομή του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΝΑΥΠΛΊΟΥ εξασφαλίζετε την ορθή υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ