ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

«17η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας» στο Λεωνίδιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. |
 Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνει την «17ηΓιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας», το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, στο λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου.

Πρόκειται για μια σπουδαία γιορτή - θεσμό της περιοχής, που συμβάλλει στην ανάδειξη του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος που καλλιεργείται στο Λεωνίδιο. Η Τσακώνικη Μελιτζάνα έχει χαρακτηριστεί ως προϊόνΠροστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) από το Μάρτη του 1996, κατοχυρώνοντας στους παραγωγούς του Λεωνιδίου την αποκλειστικότητα καλλιέργειας της συγκεκριμένης ποικιλίας μελιτζάνας υπό την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών παραγωγής.

Το Πρόγραμμα της «17ης Γιορτής Τσακώνικης Μελιτζάνας»:

· Διαγωνισμό μαγειρικής με φαγητά και γλυκά με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα.
· Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Σύλλογο Λεωνιδίου.
· Συναυλία με παραδοσιακό, λαϊκό και νησιώτικο πρόγραμμα με τη Στέλλα Κονιτοπούλου και την ορχήστρα της.
· Κέρασμα μικρών εδεσμάτων με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα.
· Λειτουργία υπαίθριας αγοράς με τοπικά προϊόντα.
Να σημειώσουμε ότι, στο λιμάνι της Πλάκας του Λεωνιδίου, από την 29ηΑυγούστου, θα δέσει για μία εβδομάδα το «Πλωτό Μουσείο Νεράιδα*».
Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να επισκεφθούν μέχρι και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου το «Πλωτό Μουσείο Νεράιδα», σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας που θα αναρτηθεί σε σχετικές αφίσες. Επιπλέον, τα παιδιά 6-12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ένα Παιχνίδι Εν Πλω» που θα πραγματοποιείται καθημερινά.

*Το πλοίο ναυπηγήθηκε ως Laurana το 1939 και το 1949 αγοράστηκε από τον Γιάννη Λάτση. Δρομολογήθηκε στη γραμμή του Αργοσαρωνικού και λαμβάνοντας το όνομα Νεράιδα. Εξυπηρετούσε τους προορισμούς προς Αίγινα, Μέθανα, Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά και Επίδαυρο. Το 1974 το πλοίο αποσύρθηκε και μετά από 33 χρόνια, το 2007, ξεκίνησε η μετατροπή του σε πλωτό μουσείο που φιλοξενεί την ιστορία του σκαριού και την επιχειρηματική ιστορία του ιδιοκτήτη του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ