ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Θα ζωντανέψουν οι πολεμικές επιχειρήσεις των Ενετών στο Ναυπλίο σε έκθεση του Πολεμικού Μουσείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. | |
 Περιοδική έκθεση θα φιλοξενήσει το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου, (αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και για τον χρόνο διεξαγωγής της) στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων "Της Βενετιάς τ΄Ανάπλι: 300 χρόνια από το τέλος μιας εποχής" και θα παρουσιάζει τις πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ Βενετών και Οθωμανών στο Ναύπλιο, θα περιγράφει βασικά στοιχεία της βενετικής πολεμικής μηχανής, όπως τη γαλέρα, τους stradioti και τις οχυρώσεις. 

Η έκθεση που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρων του κόσμου, σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το Ίδρυμα "Ιωάννης Καποδίστριας" και τον Δήμο Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Το 2015 συμπληρώνονται 300 χρόνια από τη λήξη της βενετοκρατίας. Η πτώση τ’ Αναπλιού στους Τούρκους (9 Ιουλίου 1715) σήμανε το τέλος μιας μακραίωνης εποχής δυτικών κυριαρχιών στο Μοριά. Δεν είναι επέτειος γιορτής ούτε πένθους. Είναι μια αφορμή κι ένας σταθμός μνήμης για την ιστορία την τοπική και την εθνική.

Καθώς συμπληρώνονται 300 χρόνια από τη λήξη της βενετοκρατίας, το Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας» διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη βενετοκρατία στο τεριτόριο του Ναυπλίου, καθώς οι Βενετοί ήταν εκείνοι που άφησαν πιο εντυπωσιακά τα χνάρια τους στον τόπο, κατά την πρώτη (1389-1540) και κυρίως κατά την δεύτερη (1686-1715) περίοδο της βενετοκρατίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ