ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Περιφορά της εικόνας της Παναγίας «Φανερωμένης» στην Ύδρα από τους «Μπουρλοτιέρηδες»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:01:00 π.μ. | |
 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2015 η λιτάνευση δια μέσου των κεντρικών οδών του νησιού της ιερής θαυματουργής εικόνας της Παναγίας «Φανερωμένης» του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας. Την ιερή εικόνα υποβάσταζαν τιμητικά ομάδα των «Μπουρλοτιέρηδων» του νησιού.

Μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ ΕΦΡΑΙΜ με την παρουσία του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου π. Ακίνδυνου Δαρδανού και του Ιερού Κλήρου της Ύδρας, έγινε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας «Φανερωμένης» δια μέσου των κεντρικών οδών του οικισμού με στάσεις όπου αναπέμπονταν δεήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο.
 Μετά το πέρας της λιτάνευσης τελέστηκε Αρτοκλασία ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ ΕΦΡΑΙΜ και στη συνέχεια έγινε η απόλυση από την εξέδρα εμπρός από την είσοδο του Καθεδρικού ναού στο λιμάνι της Ύδρας.
Στην περιφορά παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, Δημοτικού Σύμβουλοι, οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της Ύδρας, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, και πλήθος κόσμου.
Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας έψαλε χορός ψαλτών υπό την χοραρχία του κ. Άγγελου Διαμαντόπουλου πρωτοψάλτου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας.
Οι «Μπουρλοτιέρηδες» της Ύδρας με την παραδοσιακή φορεσιά κρατούσαν τιμητικά την ιερή θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» κατά την περιφορά.

hydraspoliteia.blogspot.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ